Pleacã, sau nu, angajatorul SEWS?

Oameni rãmasi pe drumuri, investitori pusi pe fugã, sau doar restrângere de activitate? Acestea sunt câteva întrebãri la care autoritãtile locale urmeazã sã primeascã un rãspuns.
Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi  spune cã a aflat zvonul potrivit cãruia unul dintre putinii angajatori care a ajuns aici ar pleca si a convocat o întrevedere cu acesta. Mai ales cã zvonurile sunt confirmate si de faptul cã firma SEWS ar urma sã îsi extindã activitatea peste hotarele tãrii.
„Am avut o discutie cu reprezentantul dumnealor la telefon. Se pare cã cei de la SEWS îsi restrâng activitatea în România, nu doar la Petrosani. Miercuri voi avea o întâlnire cu ei, ca sã vãd care este situatia. Sigur, cã ne preocupã foarte mult locurile de muncã de acolo, dar si posibilitatea de a le pãstra, ca si crearea de altele noi. Stiu cã s-au extins si în Egipt, în ultima perioadã, dar încã nu stiu acum sã dau mai multe detalii”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Primarul din Petrosani chiar spune cã, deocamdatã firma ar urma sã îsi închidã unul dintre atelierele din Aninoasa, însã, nu exclude posibilitatea ca alti investitori sã vinã în zonã.
„Azi (n.r. marti) urmeazã sã discut cu un posibil investitor la Petrosani. Existã perspective si pentru a veni alti investitori. Vom vedea în ce conditii. În primul rând, ei vin, dacã gãsesc conditii profitabile pentru ei, din punct de vedere al fortei de muncã, al terenurilor, ori clãdirilor pe care le doresc. În ultima perioadã, ne-au solicitat teren, de exemplu, când a fost doamna secretar de stat, acum douã luni, la Petrosani ”, a adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Mai mult, primarul spune cã investitorii interesati de Petrosani ar putea chiar sã fie în avantaj.
„Existã un pachet legislativ, un ajutor de minimis, cum se numeste el, prin care noi putem sã acordãm facilitãti investitorilor, pe o perioadã de timp”, a conchis edilul de la Petrosani.Investitorul de la SEWS a venit la Petrosani în toamna  anului trecut. Cel putin 200 de locuri de muncã au fost create aici. Firma de cablaje, însã, ar putea sã renunte la câteva din sectiile pe care le are în judetul Hunedoara, dar si la altele din tarã. Rãspunsul îl vor afla autoritãtile locale miercuri.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Pleacã, sau nu, angajatorul SEWS?

  • 15 noiembrie 2017 la 06:39
    Permalink

    La ce infrastructur? este de la poarta SEWS c?tre Defileu / Kaufland nu-i de mirare c? pleac?, la fel ?i în Vulcan.Lupeni,Uricani.

  • 15 noiembrie 2017 la 06:54
    Permalink

    Ridzi, las-o moarta. Du-te acasa, lasa-ne.

Comentariile sunt închise.