Platforma de la Petrosani a devenit operationalã

Platforma temporarã de la Petrosani are toate avizele necesare si a devenit operationalã. Anuntul a fost fãcut de primarul Gheorghe Ile, cel care are în subordine firma ce se va ocupa de gestionarea deseurilor din Valea Jiului. Practic, mai sunt doar câteva mici detalii de pus la punct, însã, gunoiul poate fi dus acolo, ne dau asigurãri autoritãtile locale.

„Deponeul a fost preluat de Pregoterm, societatea din municipiul Vulcan si a început depozitarea în acest depozit. Mai este o  singurã problemã, ce o vom rezolva în aceastã sãptãmânã. Practic, statia de triere nu functioneazã încã. Ducem utilajele necesare deja acolo si sperãm cã în maxim o sãptãmânã facem si trierea”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Toate primãriile vor duce gunoiul, pe platforma situatã la periferia municipiului Petrosani si taxele de depozitare vor fi colectate într-un cont, din care, apoi, se va plãti transportul spre deponeul de la Bârcea Mare. Acest deponeu din Petrosani va functiona pânã ce va deveni operational cel din Bârcea Mare. Conform proiectului, acesta are o capacitate de 111.200 tone/an, o statie de sortare cu o capacitate de 33.753 tone/an si o statie de tratare mecano-biologicã cu o capacitate de 82.379 tone/an. Tot în cadrul acestui proiect, la Petrosani a fost construitã o statie de sortare si o instalatie de transfer a deseurilor cãtre unitatea centralã, fiind închise cele 9 depozite neconforme de pe raza judetului. În plus, din ianuarie va creste taxa pe care fiecare familie o plãteste pentru gunoi, lunar.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Platforma de la Petrosani a devenit operationalã

  • 7 decembrie 2016 la 21:50
    Permalink

    MINCIUNA ELECTORALA ! GARDA DE MEDIU si AGENTIA DE MEDIU acopera iar pesedeii corupti! Suntem mintiti cu nerusinare in fata in plina campanie electorala ! Toata Valea Jiului duce ilegal deseurile la depozitul din Petrosani. VERIFICATI ! Nu mai credem ca in tara asta guvernantii spun adevarul!!! Cum este posibil ca si ziaristi sa nu stiti ce se intampla in acest judet? Trebuie sa va spuna oamenii de rand care este realitatea cumplita in care ne aflam? Vom fi ingropati in gunoaie si asta prin ilegalitatile institutiilor care ar trebui sa ne protejeze !! RUSINE!

Comentariile sunt închise.