Planul de reorganizare al CEH mai așteaptă

P lanul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara depinde de o soluție a instanței. Depinde dacă instanța va emite o sentință în ceea ce privește tabloul creditorilor. Dacă acesta va rămâne definitivi, abia apoi se va trece la întocmirea planului de reorganizare.

”Legat de planul de reorganizare, se așteaptă data de 4 martie când instanța trebuie să se pronunțe asupra tabloului de creanțe întocmit de către administratorul judiciar. Dacă hotărârea instanței va fi definitivă, se va trece la pasul următor, respectiv întocmirea planului de reorganizare. Acesta va trebui să respecte prevederile Ordonanței 60/2019. Dacă planul va fi avizat favorabil de adunarea creditori, se vor  înființa două noi societăți, una la nivelul municipiului Deva având în structură termocentrala Mintia, care prin concesiune sau administrare va ajunge în subordinea unei unități administrativ-teritoriale, iar a doua societate va fi înființată la nivelul Văii Jiului, având în structură două unități miniere cu reducere de activitate de producție și două unități miniere cu activitate de producție, termocentrala Paroșeni și Prestserv”, a declarat Alin Sîn, reprezentant Sindicatul Muntele.
În plus, și administratorul special al CEH, Cristian Roșu a avut o întâlnire la Ministerul Energiei cu Virgil Popescu pentru a discuta pe marginea planului de reorganizare.
”La Bucuresti, am purtat cateva discutii privitoare la formarea noului Complex Energetic format din Termocentrala Paroseni, cele 4 mine si Sucursala Prestserv (un grup pe carbune, altul pe gaz si o microhidrocentrala). Termocentrala Mintia se desprinde din CEH si formeaza o alta societate cu un viitor mult mai bun. Am abordat aceste subiecte, si multe altele, cu oameni care pot ajuta la realizarea acestui deziderat”, arată Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.
Ordonanța de urgență nr. 60/2019 privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale și bugetare, precum și unele măsuri referitoare la obligațiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare și împrumuturilor contractate
de statul român de la instituții de credit și subîmprumutate operatorilor economici prevede o serie de măsuri pentru Complexul Energetic Hunedoara.
Cosmin BACIU