Pisică sălbatică filmată în Defileul Jiului

P arcul Național Defileul Jiului este un adevărat loc de desfășurare, fără regie, a unor filmări dfemne de Animal planet. O pisică sălbatică a fost recent surprinsă de camerele video amplasate aici,
tocmai când își marca teritoriul, acum fiind o perioadă dedicată împerecherii acestor specii.

Un pic mai mare decât o pisică de casă, cu blana încă cenușie după iarnă, un exemplar de pisică sălbatică defilează, de câteva zile, pintr-o zonă în care își marchează teritoriul. Este sezonul împerecherilor și acest animal sălbatic trăiește și își face familii în această parte a parcului național.
Chiar dacă zăpada nu s-a topit de tot, pisica poate fi observată în mai multe rânduri marcând un teritoriu, iar rangerii din Parcul Național Defileul Jiului au postat imaginile, spre deliciul celor ce pot privi astfel viața animalelor sălbatice ce trăiesc în apropiere.
Tot vrangerii ne explică faptul că este un animal singuratic, dar în perioada împerecherii poate fi întâlnit și în grupuri.
Pisica sălbatică se împerechează o singură dată pe an, la sfârşitul iernii, iar după o gestație de circa 70 zile, femela naște 2 până la 4 pui.
Cele mai importante amenințări la adresa populației de pisici sălbatice sunt: pisicilor hoinare domestice care ajung în habitatele lor, pentru că sunt vectori de transmitere de boli și paraziți și creează un risc ridicat de hibridizare.
Diana Mitrache