Piscinele și spălătoriile auto, monitorizate de Apa Serv

C ei mai mari consumatori, care nu prea plăteau apa, în urmă cu mai mulți ani, erau cei ce aveau piscine publice. Controalele și investițiile din ultima vreme au adus situația la normal, iar acum, fiecare astfel de bază a fost monitorizată permanent, citirile apometrelor fiind făcute la distanță.

Apa Serv monitorizează atent toate unitățile publice care sunt mari consumatoare de apă. Vorbim despre piscinele publice, ori spălătoriile auto, toate monitorizate de la distanță.
„Punctele sensibile sunt piscinele, spălătoriile auto. Ele sunt monitorizate, cele mai multe, cu apometre cu telecitire, care ne dau o informație în plus. Adică, chiar dacă noi nu verificăm o perioadă, se vede, dacă apometrul a fost dat jos, dacă a fost o încercare de fraudare. Deci, noi le-am verificat și nu am avut cazuri de apă consumată, nedeclarată”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
În anul 2012, mai multe unități de pe raza Văii Jiului consumau apă în cantități uriașe și plăteau foarte puțin.
Este de notorietate că una dintre piscinele publice de la Petroșani consuma zilnic cam 300 mc de apă și plătea lunar doar pentru 130 mc. Tot atunci, controalele Apa Serv au identificat locuri publice cu apometre blocate sau diferențe majore între citiri sau autocitiri și realitate. O societate avea vreo 700 metri cubi diferența/lună, alta un consum de 1 metru cub/zi.
Diana Mitrache