Piese pe o tablã de sah / Minerii folositi ca scut în lupta pentru suprematie

Minerii sunt captivi într-un joc care nu le apartine. Sãtui de a fi mintiti, amãgiti, acestia se comportã precum piesele de pe tabla de sah. Sunt mutati, fãrã ca ei sã realizeze, dupã bunul plac al jucãtorului.

Jucãtorul îsi cunoaste pe deplin interesele. Dacã jocul de sah se terminã cu eliminarea regului, jocul protestelor se poate termina cu falimentul Complexului Energetic Hunedoara. Pionii-mineri vor sã dea sah mat regelui-Complexul Energetic Hunedoara. S-a recurs la ajutorul reginei, care face mutãri în orice directie. În jocul de sah, nebunul mutã orice numãr de pãtrãtele libere – de aceeasi culoare – în diagonalã. si la CEH se doreste aceeasi culoare – uniformã cu cea nationalã. Se cautã sã se scoatã scheletele din dulap si sã fie reînviate pe pozitii cheie. Lucrul acesta îl recunosc si cei din structura CEH.

“Pe oameni îi deranjeazã, pe o parte ITA, dar sunt si influente politice. Vor sã  îsi arate muschii în fata unui partid politic”, a declarat Bogdan Stãnescu, presedintele CA al CEH.

“Existã o manipulare politicã în rândul minerilor. Sunt folositi pe post de scut într-un rãzboi pentru suprematie, pentru a pune mâne pe conducerea societãtii”, spune un miner de la Lupeni. Mai mult, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara sustine cã, teoretic, nimeni nu vrea sã îsi mai asume o functie de conducere la CEH.

“Mai aveam putin si dãdeam anunt în piata publicã cã vrem director general la CEH, pânã sã fie numit domnul Melczer în functie. Nici eu si nici dânsul nu vrem sã ne legãm numele de un esec. Tocmai pentru cã am crezut în proiectul Complexul Energetic Hunedoara am acceptat aceastã provocare. Dacã nu credeam în salvarea unei pãrti din CEH nu mã bãgam. Domnul Melczer a venit din mediul corporatist, cu o altã viziune, iar lucrurile au mers, chiar dacã mãsurile nu au fost pe placul salariatilor”, a mai subliniat sursa citatã.

Stãnescu este de pãrere cã societãtile de stat sunt în situatii critice pentru cã nimeni nu îsi asumã rãspunderea.  “Societãtile de stat se confruntã cu situatii financiare deosebite pentru cã nu existã organizare sau fermitate în decizie”, a conchis Bogdan Stãnescu.

Monika BACIU

8 comentarii la „Piese pe o tablã de sah / Minerii folositi ca scut în lupta pentru suprematie

 • 9 ianuarie 2017 la 20:07
  Permalink

  e clar gasca asta de impostori instalata acum la ceh in frunte cu nica si melczer e depasita de situatie dar sa vezi cum sta la pinda o gasca care in 2012 a inceput dezastrul in ceh resmerita,bobar,dragoi si jurca asta chiar e prea mult…..acum mai mult ca niciodata e nevoie de un manager profesionist nu de fosile politice.

 • 9 ianuarie 2017 la 20:27
  Permalink

  Speranta salvari mineritului sta in implicarea domnului senator PSD , Cristian Resmerita .

 • 9 ianuarie 2017 la 20:46
  Permalink

  ba tu esti prost ori esti prost atita il pupi in cur pe resmerita nu iti e clar ca e un profitor la fel ca retul ce a facut asta pt tine……scrie si tu treaz nu seara dupa ce te amortesti

 • 9 ianuarie 2017 la 21:56
  Permalink

  vad cu tristete cum un ziar din petrosani minte cu nerusinare ridicind osanale lui resmerita cristian omul care a inceput dezastrul la ceh prin numiri politice in 2012 si care vrea acelasi lucru si acum…..dl resmerita nu a avut nici o contrubutie la actuala lege a pensiilor cei care au initiat o fiind steliana miron si neculai bereanu 2 intilnirea pe care a avut o el a cu vamos si nu mai stiu cine e tot o manipulare care sa i aduca pe dragoi si adi jurca la conducerea mineritului,sa nu uitam ca resmerita a numit la snim vj pe anghel cimnatul sau care trei ani de zile a incasat salarii astronomice de peste 300 milioane pe luna…..resmerita fii barbat si nu mai minti prin zvj.

 • 9 ianuarie 2017 la 22:38
  Permalink

  Melczer este omul lui Seraficeanu, care este omul lui Iliescu care a acceptat ca acesta sa distruga IUMP-ul, deci sa nu va asteptati la schimbari spectaculoase.
  Este clar, pt cei care vad, ca trebuie sa ramana cel putin doua mine,( in care sa se investeasca macar pentru a asigura siguranta sistemului energetic national), dar si a cel putin doua grupuri unul la Mintia si unul la Paroseni, numai ca interesele sunt atat de mari incat interesul national este neluat in seama.
  Este clar ca trebuie facuta o noua organizare la CEH, ca trebuie sa plece toti cei cu coditii de pensie, dar trebuie facute eforturi ca activitatea sa continue, cel putinpana in 2024. Trebuie facute programe clare, trebuie data credibilitete si responsabilitate tinerilor si nu in ultimul rand trebuie sprijinul nostru, pentru ca sunt destui gen Melczer, Nica, Petrescu, Jujan, Stancu care isi vad doar intersul personal..Deci LA VREMURI NOI OAMENI TOTAL NOI.

 • 10 ianuarie 2017 la 09:45
  Permalink

  Hai sictir Stanescule! Estu un zero,du te dracu!

 • 10 ianuarie 2017 la 11:02
  Permalink

  Dupa ce declaratii face acest domn Stanescu, se vede ca e cam „aerian”.Pai sa-ti spun eu stimate domn Stanescu de ce Societatile de stat nu se confrunta cu lipsa de organizare si fermitate , ci se intampla urmatoarele anomalii: 1. La Societatile de stat, managerii sunr numiti 99% politic. 2. Managerii raspund 100% la comenzile politice ale partidului care i-a numit, creindu-se ceea ce se numeste „clientela politica” 3. In orice contract dintre o societate de stat si una privata sunt sanse de pana la 99% ca societatea de stat sa fie pagubita in favoarea, desigur, a societatii private, adica de oameni „de casa” ai partidului. Cam asa stau lucrurile domnule Stanescu, sunt si manageri buni la societatile de stat, insa nu pot face mare lucru pentru ca trebuie sa satisfaca clientela politica, si astfel ajunge societatea intr-un dezastru economic si financiar. Dar, apropo domnule Stanescu, domnia ta cam de care „culoare”politica esti, adica vreau sa stiu daca vei ramane sau vei disparea in curand.

 • 10 ianuarie 2017 la 12:21
  Permalink

  Costy Doctorul,esti un papagal prost si nesimtit,semeni cu dobitocu de taicatu . Masturbat ce esti .

Comentariile sunt închise.