”Piata” politicã – vor urma demisii în lant din ALDE Hunedoara?

Dupã demisia unuia dintre fondatorii ALDE filiala judeteanã Hunedoara, a mai apãrut una – de la Petrosani. Se stie cã se pregãtesc si alte demisii. Presedintele Mircea Ioan Molot pare relaxat: ”Sã-i ia pe toti”. La cei din PC se referea. Doar cã joi, a apãrut demisia unui PLR-ist, de-al lui Cãlin Popescu Tãriceanu…

Având în vedere tensiunile de la vârful Filialei judetene a ALDE Hunedoara, odatã cu numirea lui Mircea Ioan Molot în fruntea acestui partid, era de asteptat ca parte din structura pe care a fost construit, si pe care stã acum fostul presedinte PNL, sã se desprindã din aceastã formatiune politicã. Nu este singularã aceastã situatie, în tarã mai existã câteva organizatii nemultumite de felul cum se lucreazã în ALDE.

1-1

Unul dintre fondatorii acestei structuri în judetul Hunedoara este Nicolae Marius Sanfiriscã, devenit presedinte executiv dupã instalarea lui Mircea Ioan Molot. Acesta a fost în conflict deschis cu cel din urmã reclamând modul de lucru ”dictatorial” al acestuia, lipsa de consideratie pentru colegi si impunerea unor oameni pe criterii numai de el stiute, nerespectarea statutului si a regulilor stabilite democratic la momentul înfiintãrii ALDE etc.  A venit si demisia lui Sanfiriscã din partid, anuntatã miercuri seara, pe motiv cã ALDE nu mai este ceea ce s-a dorit si stabilit initial – ”un partid credibil, curat în care  transparenta, legalitatea si grija pentru cetãtean sã fie prioritare”.

Petrosani&Valea Jiului au ridicat ALDE cu un sfert din total voturi

Se pare cã în judet se pregãtesc si alte demisii din ALDE, una a apãrut chiar joi, din organizatia Petrosani, organizatie care nu este pe placul lui Mircea Ioan Molot, avându-se în vedere etichetãrile nelalocul lor fãcute de presedinte si replicile dure date de Biroul ALDE Petrosani.

De precizat cã la alegerile parlamentare ALDE Petrosani a obtinut cel mai bun scor pe judet, iar Valea Jiului a dat un sfert din voturile obtinute de ALDE.  Mariana Ghioc a demisionat din functia de secretar, din cea de presedinte al organizatiei de femei – OF-ALDE Petrosani si din partid. Demisia este una seacã, fãrã explicatii gen lamentãri sau ascunzisuri dupã mult vehiculata expresie ”din motive personale”.

1-2

Ca urmare am insistat sã aflãm de ce a fãcut-o având în vedere cã pentru Petrosani conteazã ALDE, prin oamenii pe care i-a promovat la nivel local. ”Existã, la Petrosani, oameni valorosi, bine pregãtiti profesional, care au dovedit de-a lungul timpului cã stiu ce înseamnã respectul, pentru care demnitatea, onoarea încã înseamnã mult si care nu s-au bãgat în jocurile politice de pânã acum. Dar oricât ai munci si te-ai strãdui sã schimbi lucrurile în bine, atunci când pe linie ierarhicã esti jignit, subestimat cu bunã stiintã, si asta public, se duce pe apa Sâmbetei tot ce ai clãdit ca  organizatie si ca om care a ales sã facã politicã de calitate. În aceste conditii,  dacã rãmân este ca si când m-as ambitiona sã tot dau  cu capul în zid” – a declarat Mariana Ghioc. Se pare cã aceasta nu prea a are noroc atunci când îsi alege un proiect/partid politic pe anumite criterii – de lider, de oameni, de  discursuri, de tinutã, de munca în echipã etc., pentru cã, dupã ce a activat ani buni în PNL, s-a trezit PDL-ul peste ea, partid de care a fugit când era la putere, pe cai mari. Ca urmare, a ales PLR-ul înfiintat de Cãlin Popescu Tãriceanu si a construit ALDE împreunã cu alti colegi si cu cei din PC. Initial, la Petrosani, existau doar patru membri PLR…

1-3

Politica precum o ”piatã” si plecãrile – o usurare pentru presedinte?

Cu privire la nemultumirile si eventualele demisii în lant dupã plecarea lui Nicolae Marius Sanfiriscã, presedintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a pãrut linistit, chiar usurat cã nu mai este încurcat în actul sãu de conducere. ”Sã-i ia pe toti. (…) Nu vor face niciodatã o figurã pe piata politicã româneascã” – a declarat  presedintele ALDE Hunedoara, conform glasul-hd.ro.

”Nefericitã afirmatie”, în sensul cã politica este o ”piatã” pentru presedintele ALDE, iar ”figura” pe aceastã ”piatã” a fãcut-o chiar domnia sa, adicã ”pe niciunul din noi nu ne-a cãutat mascatii pe la locul de muncã”, au precizat  membri ai Biroul de conducere a organizatiei municipale ALDE Petrosani într-un drept la replicã dat presedintelui lor judetean. În România, ALDE nu este  singurul partid care are astfel de probleme. Mai toate partidele politice au parte de furtuni interne, iar scuza aproape unanimã este ”suntem un partid viu”. Asa o fi, dar instabilitatea politicã face  mult rãu unei tãri.

Ileana Firtulescu

5 comentarii la „”Piata” politicã – vor urma demisii în lant din ALDE Hunedoara?

 • 18 mai 2017 la 20:32
  Permalink

  Traseista care este Mariana Ghioc (PD-PNL-ALDE)…se muta spre zari mai calde…mai lipseste PSD si a trecut pe la toate partidele…Prostitu?ie in integrum. 🙂

 • 19 mai 2017 la 08:04
  Permalink

  S-a trezit si PUfi )))…Ce ti-ai zis …ia sa comentez si eu rahaturi…sau na..te-a pus cineva :)))

 • 19 mai 2017 la 08:07
  Permalink

  eiii…e pus de cineva ;), f bine a facut, la asta i se spune demnitate nu traseism mai pufuletz

 • 19 mai 2017 la 13:47
  Permalink

  Mariana ce dracu suferi de personalitati multiple…esti cand Monika, cand Vali? 🙂

Comentariile sunt închise.