Petrosaniul se afla in plina operatie de lifting facial

Centrul civic al Petrosaniului prinde tot mai mult contur, iar zona este total schimbata fata de cum a fost pâna acum câteva luni, când muncitorii s-au apucat de treaba. Intreg spatiul a fost largit si reconfigurat. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a efectuat o vizita de lucru in teren, iar noi l-am insotit, pentru a ne explica cum va arata totul la final. Prima oprire este in zona Hotelului Onix. “Ei bine, aici pavam zona cu piatra cubica si cu marmura alba”, ne spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

De altfel, in centrul civic, si copii vor avea un spatiu al lor, in zona fostul parc de la teatru. Mergând intra-colo, edilul ne explica faptul ca acum se lucreaza la construirea unui mini amfiteatru pentru cei mici, iar la final, tot acolo, se vor monta tot felul de jocuri speciale.

Putin mai spre nord, bulevardul de largeste, iar zona promite sa devina una de promenada. Firma care executa proiectul mai are de lucru aproximativ doua luni pâna când tot centrul sa fie gata. In fata Banc Post se placheaza cu granit, iar din loc in loc, pâna si locurile unde sunt plantati copacii arata altfel.

In proiectul ge-neral sunt incluse multe locuri de parcare, in special in zona fântânii arteziene de la fostul giratoriu. “ In aceasta zona, Piata Victoria, facem mai multe locuri de parcare cu piatra cubica si delimitate cu marmura alba, insa lucram si la spatii pentru plimbare, de petrecere a timpului liber. Sunt convins sa acest loc va fi unul foarte aglomerat tot timpul”, a mai declarat primarul Petrosaniului.

In cadrul aceluiasi proiect este inclusa si refacerea zonei de agrement Bradet. Valoarea totala a lucrarilor este de 19 mi-lioane de lei.

Luiza Andronache