Petrosaniul se „despadureste”

Municipalitatea din Petrosani a decis sa mai puna la pamant inca doi brazi falnici, din centrul civic al localitatii, pe motiv ca incurcau proiectul de reabilitare a zonei pietonale.

In zona celor doi brazi pusi la pamant se amenajeaza o rampa pentru persoanele cu handicap, desi la nici 50 de metri distanta exista deja o zona de acces.

Lucrarile de modernizare a centrului civic din Petrosani fac „victime” colaterale. Mai multi copaci au disparut deja din peisaj, iar marti inca doi brazi falnici, de circa 30 de ani, au fost pusi la pamant si vor ajunge, probabil, lemn de foc. Mai multi localnici si-au exprimat nemultumirea si au vrut sa salveze brazii din zona Hotelului Onix, insa muncitorii au explicat ca asa este proiectul si ca trebuia amenajata o rampa pentru persoanele cu dizabilitati.

De precizat, insa, ca intreaga zona este strict pietonala, asa ca persoanele care se deplaseaza cu ajutorul caruciorului cu rotile nu pot fi deranjati de masini. In plus, in cazul in care ar fi vorba despre accesul spre cele doua magazine situate in locul in care duce rampa, la nici 50 de metri departare exista inca o zona de acces, exact in locul unde trotuarul din partea de sus se uneste cu cel de jos. Reprezentantii Primariei Municipiului Petrosani au precizat ca taierea brazilor este cuprinsa in proiect. „Proiectul de reabilitare a centrului civic prevede si taierea catorva copaci din zona. Taierea celor doi brazi a fost avizata de cei indrituiti si a avut ca scop realizarea proiectului de modernizare a centrului civic”, a declarat Nicu Tasca, purtator de cuvant al municipalitatii.

Complet reabilitata, zona pietonala din centrul civic nu este pe placul multor localnici, care sunt nemultumiti de faptul ca s-a renuntat la verdeata in favoarea betoanelor.

Carmen Cosman

2 comentarii la „Petrosaniul se „despadureste”

 • 18 iulie 2012 la 07:33
  Permalink

  OPRITII!! Astia taie tot si le inlocuiesc cu betoane, totul e beton in centru!!!
  Pacat, asta e bataie de joc nu proiect viabil….
  TAIATI BA TOT, sa nu mai ramana nimic….

 • 18 iulie 2012 la 07:59
  Permalink

  domnul dr.ing.ec.tiberiu iacob-ridzi,primarul vremelnic, strange lemne de foc pentru sc criss design srl .asta in timp ce calicii din colonie se zgribulesc in toiul iernii pe langa o sobita alimentata cu o mana de carbuni smangliti. administratorul criss-ului a fost recent decorat de edil cu medalia pro urbe. asta in timp ce cateva dosare se afla in lucru la d.g.f.p.-hd., garda financiara si ipj.-hd. obiectul cercetarilor ? evaziune fiscala,falsuri,inselaciuni,…

Comentariile sunt închise.