Petrosaniul alaturi de victimele din Colectiv

In zona Vaii Jiului, ca in intreaga zona a Transilvaniei, duminica a fost Luminatia, o sarbatoare crestina in care comemoram mortii. Fiecare a avut astazi o lumânare, iar tragedia de la Bucuresti nu i-a lasat indiferenti pe tinerii de aici care isi petrec uneori timpul in cluburi. Au organizat un eveniment pe Facebook si la ora 18,00, duminica, s-au dus in amfiteatrul de lânga Teatrul Dramatic I. D. Sirbu. Institutia si-a suspendat in acest week-end reprezentatiile, dar publicul a putut duce o luminare acolo, in semn de solidaritate si in memoria celor 30 de victime anuntate in aceasta seara. „Avem printre cei care se zbat intre viata si moarte si un tânar din Petrosani. O alta tânara din Deva a murit. Nu putem decât sa fim solidari cu Bucurestiul”, a spus unul dintre tinerii care au mers duminica seara sa aprinda o luminare la amfiteatru.
Rockerii de la Barock au promis si ei pe retele de socializare ca vor fi acolo si acolo au ajuns la orele serii, in ciuda frigului patrunzator de afara.
Cu totii au vrut sa marcheze intr-un fel tragedia si sa atraga atentia asupra modului in care sunt organizate petrecerile in cluburi.

Diana Mitrache