Petrosani – Smart City

Municipiul Petrosani va intra în rândul “localitãtilor inteligente”. Autoritãtile locale de la Petrosani au în vedere implementarea unei aplicatii “smart city”, aplicatie care sã vinã în sprijinul cetãtenilor.
“Acest concept de smart-city are ca obiect dezvoltarea mai multor domenii. E vorba despre o chestiune legatã de healt-city. Smart-city este o aplicatie electronicã prin care se pot plãti online taxele si impozitele locale sau se pot accesa anumite servicii oferite de administratia publicã localã. La Petrosani, primele lucrurile pe care vrem sã le punem în pratcicã sunt aceste chestiuni legate de ceea ce înseamnã semnalarea unor aspecte din oras, direct de pe telefonul mobil sãu calculator. Va fi cineva la primãrie care va prelua toate aceste sesizãri si vom rãspunde într-un  termen foarte scurt”,   a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, la emisiunea Punctul pe I de la Mondo TV.  Obiectivul principal al municipalitãtii este realizarea unor aplicatii online în  domeniul medical. Sãnãtãtatea este o preocupare permanentã a primarului municipiului Petrosani, astfel cã programul “smart-city” va cuprinde si  astfel de rubrici.
“Vom avea douã  componente, una se numeste „Peditel”, e vorba de un  centru permanent unde 24 din 24 de ore va rãspunde un medic pediatru la telefon  pentru consultatie primarã în cazul problemelor legate de copii. Medicul pediatru îi va da pãrintelui câteva indicatii primare, iar dacã situatia e mai gravã îi va recomanda sã meargã la urgentã. Medicii sunt la Cluj, dar nu excludem posibilitatea cã medicii de aici sã intre în acest program. O altã componentã a acestui concept de smart-city este legatã de donarea de sânge. Toti donatorii de sânge vor fi inclusi în acest program, în colaborare cu centrul de Transfuzii de la Petrosani, si cei care vor fi în baza de date vor putea sã primeascã un mesaj atunci când este  nevoie de sânge”, a mai spus sursa citatã.  Si parcãrile din municipiul Petrosani ar putea fi incluse în aplicatie. Spre deosebire de celelalte aspecte, aceastã  categorie va fi contra-cost.  În plus, reprezentantii municipalitãtii au în vedere introducerea unor taxe pentru  parcãrile din centrul localitãtii.
“În ceea ce priveste locurile de parcare, o sã reiau aceastã temã a parcãrilor cu platã, pentru cã oriunde parcãrile sunt contra-cost. Am luat legãtura cu o firmã de soft si vom vedea pe viitorcum vom dezvolta si aceastã activitate, într-un concept mai larg, este vorba de un concept “smart city”, pe care vrem sã îl  dezvoltãm, la Petrosani, în primã fazã pe patru domenii. Pe viitor vrem ca aceste  parcãri care sunt în centrul orasului sã fie parcãri cu platã si sã fie si posibilitatea sã plãteascã electronic. A patra componentã a aplicatiei este ceea ce priveste parcãrile. Acolo va fi contra-cost”,  a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi. Sistemul de “smart-city” functioneazã în localitãtI  precum Cluj-Napoca,  Alba-Iulia sau Blaj.
Monika BACIU

6 comentarii la „Petrosani – Smart City

 • 9 august 2018 la 20:37
  Permalink

  ,,smart city,healt-city”!Domnul primar,care face greseli elementare in limba romana,acum s-a dat pe limbi ,,straineze”!De toata jena acest snobism!

 • 10 august 2018 la 05:50
  Permalink

  esti un bou PSDistule 20-20

 • 10 august 2018 la 05:55
  Permalink

  Domnule Iacob, sunteti lipsit de credibilitate, fiindca aveti penali in familie.Cand noi strangeam cureaua, partidul dumneavoastra fura milioane de euro.Mai sunt oameni cinstiti si competenti in Petrosani, care ar putea administra bine orasul.Bineinteles,nu de la catastrofalul psd!

 • 10 august 2018 la 06:26
  Permalink

  Diaspora sa stea unde ii e locul AFARA DIN TARA!

 • 10 august 2018 la 06:31
  Permalink

  Vai Pinochio iar vorbesti din SF,avem semafoare smart ,iluminat economic ultra smart,statii de maxi taxi super smart,poate montezi un panou mega smart la intrare in Petrosani(zona Livezeni)cu rugamintea atentie la (asfalt)gropi.
  Tehnologia este prea departe de actualitatea orasului.

 • 13 septembrie 2018 la 12:38
  Permalink

  Si cum o cheama pe aplicaria aia smart de ne ajuta sa ti aratam mizeriile din oras ca nu stiu ce sa i cer lui goagal sa mi gaseasca ?
  Sau exista dar lipseste cu desavarsire ?
  Halal lansare !

Comentariile sunt închise.