Petroșani – sărbătoare cu momârlani și maghiari

W eek-end cu sărbătoare în Petroșani, unde atât comunitatea maghiară, cât și momârlanii vor fi în prim plan.
Pe de o parte, sunt Zilele Maghiare și cea de a XIII-a ediție a sărbătorii, cu mâncare specifică și spectacole culturale, iar pe de altă parte, este „Adunarea Momârlanilor”, un târg cu produse tradiționale și mâncare la ceaun.

Produse tradiționale, obiecte artizanale, muzică și dansuri populare, dar și o spectaculoasă Paradă a Portului Popular. Asta anunță administrația de la Petroșani, de vineri până duminică.
În perioada 23 – 25 septembrie, în Centrul Civic din Petroșani, se desfășoară ”Adunarea Momârlanilor”, aflată la cea de a doua ediție, iar sâmbătă, la prânz, 1000 de porții de mâncare tradițională vor fi
distribuite gratuit participanților la acest târg.

În județul Hunedoara deja au început manifestările dedicate Zilelor Maghiare. Suntem la cea de-a XIII-a ediție și totul se petrece în perioada 15-25 septembrie, așa că maghiarii ne pregătesc și ei gulaș la ceaun.
În acest an, Zilele Maghiare din județul Hunedoara adună în jur de 40 de evenimente culturale, sportive și dedicate petrecerii timpului liber, care se vor desfășura în 9 localități unde trăiesc membrii comunității maghiare.
Diana Mitrache