Petroșani: S-a scumpit gunoiul

T axa pe salubritate pe care o plătesc locuitorii din Petroșani a fost majorată. Aceasta poate fi plătită, odată cu impozitul, la Direcția de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei, din 10 ianuarie, ori on-line pe ghiseul.ro.

Ultima scumpire a fost la finele anului
trecut, cu 3 lei și atunci a fost motivată de transportul gunoiului la deponeu.
Administrația de la Petroșani a decis să majoreze și taxa de salubritate, nu doar impozitul local, care a crescut cu rata inflației. Așa că, din acest an, gunoiul ne costă mai mult. „S-a majorat cu un leu taxa de
salubrizare”, a spus
Alin Gal, director Direcția Impozite și Taxe Petroșani.
Și, dacă aproape toți oamenii au plătit pentru gunoi, firmele au mai scăzut din plățile de anul trecut.
„Ținând cont că a fost pandemie și starea de urgență, zic că am încasat destul de bine. Angajatorii și-au mai scos de la taxa de salubritate din angajați. Dar oamenii au plătit”, a mai adăugat Alin Gal.
Trebuie aplicată legea, spuneau în noiembrie, anul trecut, cei de la Consiliul Județean Hunedoara, care au avut mai multe rânduri de negocieri cu primarii din Valea Jiului, de la Bănița și Baru. Nu toți edilii au fost de acord să mai pună 3 lei pentru plata firmei care transportă gunoiul la deponeul de la Bârcea Mare. Până anul trecut, taxa era de 10 lei.
Tariful la tona de deșeuri dusă pe groapa de la Bârcea urma să crescă de anul trecut cu 120 de lei. Asta arată că exista deja de mult timp obligația primăriilor să ducă gunoi mai puțin la deponeu, ca să plătească mai puțin. Din păcate, colectarea selectivă nu merge cum ne-am dorit noi, nu este pe cele 4 fracții, din cauză că UAT-urile nu au pus în aplicare Ordonanța 74.
Diana Mitrache