Petrosani: Dascãlii care îsi înceteazã activitatea, premiati de autoritãtile locale

Cinci dascãli vor fi premiati de autoritãtile locale de la Petrosani. Consiliul Local si Primãria municipiului Petrosani au alocat suma de 4000 de lei pentru recompensarea celor care si-au dedicate cariera si viata pentru a fãuri caractere.
“Ziua Mondialã a Educatorului, sãrbãtoritã pe 5 octombrie, este un simbol al aprecierii si al  respectului pe care îl datorãm dascãlilor de pretutindeni. Aceastã zi este dedicatã  oamenilor formatori de caractere, oamenilor care si-au dedicat viata unui scop nobil, acela de a educa  generatii. Aceste persoane sunt deosebite, întrucât în mâinile lor se fãuresc destinele unei societãti. Astfel, 5 octombrie este un omagiu adus tuturor celor care, de-a lungul vietii lor, au depus eforturi pentru a crea o societate modernã, bazatã pe moralitate si pe sete de cunoastere”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internationalã a Profesorului sã fie  celebratã în fiecare an pe 5 octombrie.
“De-a lungul anilor, în semn de respect fatã de munca celor care lucreazã în sistemul de învãtãmânt, institutia noastrã a premiat cadrele didactice care si-au încetat activitatea în decursul anului respectiv. Anul acesta (…), se estimeazã 5 persoane care s-au pensionat sau urmeazã sã o facã pânã la finele anului”, mai spune sursa citatã.
În urma deciziei Consiliului Local al municipiului Petrosani, fiecare dascãl care anul acesta îsi înceteazã activitatea va primi un premiu de 500 de lei.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Petrosani: Dascãlii care îsi înceteazã activitatea, premiati de autoritãtile locale

 • 2 octombrie 2019 la 20:26
  Permalink

  Mie nu imi vine sa cred ce se intampla!Acesti dascali care,,si-au dedicat viata etc” au avut un loc de munca pentru care AU FOST PLATITI!De ce trebuie ei premiati DIN BANI PUBLICI?Ce au facut in plus fata de sarcinile de servici?De ce nu sunt premiati si ceilalti care,nu au facut altceva decat au lucrat pentru un salariu,exact ca dascalii:instalatorii,lacatusii,economistii etc?Ore nu se autosesizeaza nimeni,Curtea de Conturi,Parchetul?Se duc banii publici pe fel si fel de nazdravenii!

 • 3 octombrie 2019 la 20:25
  Permalink

  Bine spus

 • 5 octombrie 2019 la 12:10
  Permalink

  nu este rau dar sa nu uitam si celelalte categorii ,exclus cei din domeniu medical care au salarii enorme

 • 6 octombrie 2019 la 13:02
  Permalink

  De acord cu Fane.Electricienii,bucatarii,ospatarii,cofetarii,brutarii,contabilii,etc cei care nu stau la ,,stat” cind vor premiati?

Comentariile sunt închise.