Petroșani: Dările locale cresc și în acest an. De când putem plăti?

Taxele locale au crescut și în acest an. Cei de la biroul de specialitate spun că nu este o creștere la fel ca și cea de anul trecut, dar ne afectează și taxa pe gunoi, pe care, în Valea Jiului, o plătim la același birou de taxe locale.

Impozitele celor de la Petroșani, spre exemplu, au crescut, așa cum era de așteptat, cu rata inflației. Aflăm astfel că, în câteva zile ne putem prezenta să le achităm, însă, vom scoate mai mulți bani din buzunar. „Impozitele s-au majorat cu rata inflației, de 2,6%. Toate sumele fixe în lei, respectiv acei coeficienți care intră în calculul impozitelor și taxelor locale Și s-a majorat cu un leu și taxa de salubritate și, în principiu, putem plăti din data de 10 ianuarie”, a spus Alin Gal, director Direcția Impozite și Taxe Locale Petroșani.
Dar cei de la impozite și taxe spun că majorarea este una mai mică decât cea din anul trecut, când majorarea impozitelor și taxelor locale a fost de 4,6%. Și, cu toate astea lumea a achitat dările.
Statistica arată că persoanele fizice au plătit, în 2021, în proporție de 90%, iar jumătate dintre firmele din Petroșani au plătit și ele taxele locale. Asta, având în vedere că a existat și o hotărâre de consiliu, care le scutea, din cauză că, pe timpul pandemiei, nu au funcționat.
Diana Mitrache