Petroșani: Ce se întâmplă cu Școala 5 și Grădinița Dimitrov?

Două clădiri ce au găzduit activități didactice în Petroșani sunt acum goale. Vorbim despre cea în care a fost Școala nr 5, din Cartierul Aeroport și Grădinița din Dimitrov. Ambele sunt închise, însă, cea din Aeroport este prădată serios de hoți. Primarul spune că are un plan.
Școala din Cartierul Aeroport nu mai are activitate de ani buni, dar are o sală de sport foarte perfomantă.
Cu toate acestea, școala e părăsită, iar la I.G Duca se construiește acum o sală de sport nouă. Și, în plus, construcția din Dimitrov a grădiniței este și ea abandonată. Copiii s-au dus în clădirea nouă, în timp ce construcția veche aflată în centrul municipiului Petroșani așteaptă un proiect nou, așa cum a promis primarul.

„Chiar am avut o discuție în Parâng cu doamna deputat Natalia Intotero, inițial am vorbit și doamna senator Munteanu. A fost o inițiativă legislativă care a trecut de Senat, așa încât să putem să dăm o nouă destinație acestor locații, în clădirile unde practic, nu mai există școli și vom vedea dacă va trece. Vom face apoi o dezbatere publică, ca să vedem ce se poate face acolo”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Zeci de voci au spus că nu era lipsit de sens ca, în clădirea Școlii nr 5, să se mute chiar liceenii de la Colegiul Național Mihai Eminescu. Școala avea centrală, sală de sport și spații generoase, însă, nu toți părinții au agreat ideea.
Construcțiile, însă, se degradează continuu, iar administrația locală promite proiecte de investiții care ar putea chiar să le schimbe destinația inițială.
Diana Mitrache