Era tehnologiei aduce beneficii prin 3 aplicatii care de miercuri, 12 septembrie, sunt disponibile si în Petrosani. Astfel, acest municipiu din Valea Jiului devine al treilea, dupã Cluj si Alba Iulia, care are acces la sistemul smart.
În fapt, sunt vizati pãrintii cu copii mici, care au probleme de sãnãtate si care pot sã evite sã plece la spital cu ei, persoanele care au de reclamat ceva în legãturã cu orasul, starea  drumurilor, ori curãtenia, dar si alte probleme civice si ultima aplicatie este cea care poate fi accesatã de cei care vor sã doneze sânge.
„Platforma este functionalã chiar din acest moment. Este suficient sã descãrcati aplicatia City Health din Google Apps, sau App Store si, din acel moment instalatia odatã  aplicatã, printr-un simplu click, se poate face o pozã, scrie  câteva rânduri, sau nici mãcar asta, cã poza este edificativã. În acel moment, informatia ajunge la primãrie, geolocalizatã si reprezentantul primãriei decide cum o rezolvã”, a explicat Erik Barna, CEO Life is Hard. Ce înseamnã asta pentru  primar? Înseamnã un ajutor în plus si un oras mai curat.
„City Health este o platformã pe care o pot accesa cetãtenii din Petrosani, care sã ne sesizeze probleme, inclusiv cu fotografii. În timp real, cineva va prelua aceste informatii si va rãspunde pe loc, dacã se poate, dacã nu, într-un timp cât mai scurt”, a adãugat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Iar dacã ai copilul bolnav, sunt medici care vin sã te  spijine, indiferent la ce orã ai accesat linia Peditel.
„La linia de pediatrie sunt colegii din Asociatia Pãrinti din România, medici, iar sfatul lor este unul avizat si, prin urmare, recomand sã se apeleze cu încredere cã sunt specialisti ce lucreazã de mult timp în  domeniu”, spune Erik Barna,  iar primarul din Petrosani se aratã încântat de idee:
„Este o platformã internationalã, pe care o poti accesa dacã ai o problemã cu copilul. Toti intrãm în panicã atunci când copiii sunt mici si scopul era acela de a degreva camerele de gardã si de urgentã, pentru cã  s-a constatat cã peste 74% din vizitele la camerele de urgentã cu copiii, nu erau urgente. Asa nu se mai aglomereazã cabinetele si e vorba despre linistea pãrintilor, în sprijinul cãrora vine aceastã platformã”, a mentionat  Tiberiu Iacob Ridzi.
Sunt mii de oameni din toatã lumea, iar platforma este functionalã si international, fãrã un tarif preferential..
„În luna iulie, am lansat Peditel international +40377771111, asa încât sã putem fi  apelati de oriunde din lume, cel mai  îndepãrtat apel, zilele acestea venind din Japonia. Am preluat pânã acum, din 14 ianuarie 2014, peste 129.000 de apeluri, din care 74%  au fost rezolvate cu sfaturi medicale aplicabile acasã, în deplinã sigurantã, pentru copii. În acest moment dispunem de 15 medici, 26 de protocoale si doar anul acesta avem peste 37.000 de apeluri preluate, iar Petrosaniul are 136 de apeluri si în judetul Hunedoara sunt în total 473”, a mai spus si Cristina Grigore  coordonator Peditel 1791. Si dacã vrem sã donãm sânge, platforma poate fi  accesatã si vom fi programati  la medic.
Aceste aplicatii aduc Petrosaniul în topul national, iar pânã acum, în orasele în care sunt functionale au mii de accesãri.
Diana Mitrache