Petrila: Restricții impuse la peste 4 la mie

Incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 a fost în creștere și la finele acestei săptămâni, Petrila trecea de 4 la mie.

Este o situație dificilă, motiv pentru care primarul a și făcut un apel către populație. Motivul principal este legat de faptul că și Vasile Jurca abia a ieșit din convalescență.
După Petroșani, unde este deja carantină, și orașul Petrila are o incidență în creștere constantă, motiv pentru care autoritățile fac apel la respectarea restricțiilor impuse. Primarul a ținut să precizeze că este absolut importantă distanțarea socială și igiena.
„Cred că suntem
undeva la 4,36 la mie și, în ultima perioadă, la Petrila, cam acolo ne-am situat, între 4 și 4,4 la mie. Va trebui să respectăm restricțiile și îi rog pe toți petrilenii să le respecte”, a spus Vasilică Jurca,
primarul orașului Petrila.
Primarul spune că el însuși este un exemplu, pentru că trecut cu greu prin boală și le recomandă tuturor prudență.
„În primăvara anului trecut chiar am stat închiși în casă și acum lucrurile sunt mai serioase și s-au amplificat mai mult. Au murit mulți oameni, foarte mulți sunt bolnavi și nu îmi doresc să fie oamenii puși în astfel de situații. Eu am trecut, în urmă cu peste două săptămâni, prin această boală și le
recomand tuturor prudență, pentru că nici eu nu m-am așteptat să fie atât de urât. Am crezut că am o stare de sănătate bună. La un moment dat chiar credeam că am trecut prin COVID fără să știu, dar, din păcate, nu a fost așa”, a mai spus primarul Vasilică Jurca.
Toată Valea Jiului este în scenariul ROȘU cu excepția orașului Uricani și județul Hunedoara are o incidență de peste 4 la mie.
Diana Mitrache