Peste un milion de euro pentru sistemul medical din Lupeni

Mai multe proiecte de dotare a spitalelor cu echipamente dedicate luptei anti-COVID au fost  semnate, printre ele figurând și proiectul Primăriei Lupeni pentru spitalul din localitate.
Contractele se derulează prin POIM, iar proiectul de la Lupeni are o valoare de 6 milioane de lei. În cadrul contractului se va amenaja un spațiu în cadrul Spitalului Municipal Lupeni care să asigure întregul necesar de funcțiuni medicale caracteristice unei unități sanitare publice dotate pentru gestionarea crizei COVID-19; Se are în vedere dotarea unității sanitare cu echipamente medicale performante și mobilier specific și îmbunătățirea indicatorilor de activitate ai spitalului prin creșterea ponderii serviciilor de specialitate acordate ca și unitate sanitară publică dotată pentru gestionarea crizei COVID-19.
Valoarea totală a proiectului este de 5.811.042,43 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 de luni, de la data de 01.05.2020 și până la data de 30.04.2021.
”Am fost primii în ceea ce înseamnă accesarea de sume de bani pentru COVID-19 la spitalul municipal din Lupeni. În prima etapă am avut proiectul în valoare de 16 milioane de lei dar în prima fază eligibili au fost doar șase milioane de lei din această sumă. Am reușit să cumpărăm foarte multă aparatură. În prima fază am reușit să cumpărăm o parte din aceasta iar acum am scos la licitație un calup de aparatură în valoare de trei milioane de lei și va urma o altă etapă de licitație, acum se lucrează la caietul de sarcini, pentru altă aparatură în valoare de 1,5 milioane de lei. Această aparatură nu este dedicată doar acestei pandemii de COVID-19 ci se va putea folosi și pe viitor. Mai avem un proiect care este trimis de ceva timp ministerului dar din păcate nu am primit până în acest moment niciun răspuns. Personalul din sistemul sanitar nu este niciodată suficient dar  momentan ne descurcăm bine cu personalul pe care îl avem. Nu avem compartimente care să aibă un minus foarte mare și doresc să felicit tot personalul de la spitalul nostru pentru dedicația și implicarea de care dă dovadă. Datorită lor am reușit să tratăm printre cei mai mulți bolnavi de COVID-19 din județul Hunedoara”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Valoarea totală a proiectului este de 5.811.042,43 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 de luni, de la data de 01.05.2020 și până la data de 30.04.2021. mai mult decât atât primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că toate aceste investiții în domeniul medical vor continua la sitalul di localitate.
Cosmin BACIU