Peste 27.000 de lei, amenzi în două ore, pentru circulație

P este 27.000 de lei au fost strânși din amenzile pe care poliția rutieră
le-a dat în doar două ore, pe o arteră intens circulată din Deva. La prima oră au ieșit în trafic vitezomani, dar și pietoni indiscipilinați, care și ei au fost sancționați.

Marți dimineaţă, în intervalul orar 07:00 – 09:00, poliţiştii rutieri, au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiul Deva. Punctele de acţiune au vizat principalele căi rutiere de intrare/ieşire din municipiu şi zonele în care este cunoscut faptul că șoferii pot adopta un comportament mai agresiv. Și exact așa a și fost.
Asta, pentru că, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat peste 130 de autovehicule şi au legitimat un număr de 168 de persoane, iar, în urma celor constatate, poliţiştii au aplicat un număr de 49 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 37 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru neacordare de trecere pentru pietoni, 8 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 2 pentru abateri pietonale și una pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în două ore, la Deva, este de 27.262 de lei.
Mai mult, polițiștii spun și că au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi unul pentru neacordarea trecerii pentru pietoni.
Diana Mitrache