A u fost adoptate în ședința de Guvern de miercuri, 28 iulie, hotărârile prin care se alocă fonduri pentru pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Complexul Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara. Peste 16.000 mii lei revin celor de la noi din județ.
Guvernul a aprobat hotărârea privind aprobarea alocării unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la ambele
sisteme de producere a energiei din Gorj și Hunedoara.
Suma de 6.820 mii lei, care provine din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021, este alocată pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. în condițiile Planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii. Tot în același context a fost aprobată și alocarea sumei de 16.137 mii lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2021 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., aflat în insolvență.
”Ne-am asumat să rezolvăm o serie de situații dificile, cu scopul de a produce energie curată, de a lăsa o moștenire verde viitoarelor generații. Dar, așa cum am tot spus, nu facem asta ignorând soarta oamenilor de acum. Alături de colegii din Guvern am adoptat astăzi cele două hotărâri prin care alocăm fondurile pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la CEO și CEH. Totodată, lucrăm și la planuri importante de investiții pentru a oferi alte oportunități comunităților de acolo”, a scris pe site-ul Ministerului Energiei, ministrul Virgil Popescu.
Diana Mitrache