Peste 1500 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus

Peste 1500 de cadre medicale din județul Hunedoara s-au infectat cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei și până în prezent. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara arată că în județ, din martie 2020 și până în prezent s-au infectat un număr de 1675 de cadre medicale.

Cele mai multe infectări cu noul coronavirus s-au înregistrat în rândul asistenților medicali. 971 de asistenți medicali de la spitalele din județ s-au infectat cu coronavirus. Defalcat pe categorii de personal, este vorba de 226 de medici, 49 de farmaciști. 246 de infirmieri, 115 îngrijitoare, 8 ambulanțieri, 26 de brancardieri au mai fost infectați.
Totodată, potrivit datelor
centralizate de DSP Hunedoara, au mai fost infectați 8 kinetoterapeuți, nouă biologi și 17 psihologi.
Ultimele date ale Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, de la finalul anului trecut, arată că s-au vaccinat peste 77% dintre medici.
În rândul asistenților medicali gradul de vaccinare este de circa 60 de procente, iar în ceea ce privește celelalte categorii de
personal din cadrul unităților medicale, gradul de vaccinare se situează între 45 și 52%.
La Direcția de Sănătate Publică Hunedoara s-au vaccinat aproximativ 83% dintre angajați, iar în căminele de bătrâni din județ gradul de vaccinare este de peste 66 de procente.
Monika BACIU