Peste 1000 de elevi stau on-line din cauza COVID-19, în județul nostru

V alul IV al pandemiei nu a iertat nimic și tot mai mulți copii și elevi sunt confirmați pozitivi. Acesta este și motivul pentru care peste 50 de clase din mai multe școli au activitatea mutată în on-line.
Potrivit unui comunicat remis de la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, situația epidemiologică din mediul școlar în județul Hunedoara este afectată deja de îmbolnăviri. Sunt 42 de preșcolari și elevi confirmați, 27 de angajați în sistemul de învățământ au fost și ei infectați, iar în acest moment sunt 51 de clase sau grupe cu activitatea față în față suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate.
În total, nu mai puțin de 1.095 de elevi stau acasă și urmează cursurile on-line.
Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, specialiștii spun că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară. Cazurile confirmate au fost înfectate anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli.
Diana Mitrache