M așini de mare tonaj, trafic intens, gropi uriașe și pericol iminent pe DN 66 la ieșirea din Petroșani spre Bănița. Artera europeană este extrem de degradată, iar canalizările nu preiau apele ce se adună după ploi. Oamenii care locuiesc în zonă caută, în zadar, soluții.

Artera europeană de la ieșirea din Petroșani, în zona Cartierului Dărănești este extrem de degradată, plină de gropi în care acum s-a adunat apa de ploaie, iar oamenii de acolo spun că nu reușesc să mai plece din casă fără să se ude. În plus, toate mașinile de mare tonaj sunt un real pericol, pentru că gropile sunt observate în ultima clipă. Riveranii spun că nu mai știu ce să facă. „Sunt probleme mereu și cu capacele, care nu sunt prinse bine. Au venit, le-au sudat, peste două săptămâni, iar s-au defectat. Vin, pun un pic de ciment sau asfalt. Au pus acum două săptămâni, un pic de asfalt și traficul greu l-a distrus complet. Eu am sunat și la ape și au trimis un domn cu o mașină. Au pus semnul ca să avertizeze șoferii și asta e”, spune o doamnă care locuiește fix la
drumul național.
Gropile sunt vizibile în carosabil, iar traficul este infernal, în timp ce oamenii pur și simplu se trezesc cu apa până în curte, atunci când plouă. Dar cei de la Apa Serv spun că, în acel loc, canalizarea nu are probleme și chiar au verificat recent rețeaua. „În zona respectivă e o canalizare funcțională. Dacă nu ar fi funcțională, ar ieși apa mereu. În zona respectivă, se pompează apă în canalul colector și, dacă ar fi o problemă la canalizare, am fi avertizați la dispecerat și am inteveni. Rețeaua este curată și funcțională, dar acea baltă apare doar când plouă. Căminele sunt etanșe, iar apa nu se scurge la noi în canalizare și, atât timp cât va ploua, probabil va fi baltă”, a precizat Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Cei de la Apa Serv spun că au adus cele mai rezistente cămine și le-au montat acolo, tocmai pentru a face față traficului greu, dar drumul pare a fi problema, pentru că terasamentul este extrem de degradat. Iar cei de la DRDP Timișoara susțin că nu e treaba lor, deși e drum național. „Sectorul de drum la care face referire, nu este în administrarea DRDP Timișoara, ci a administrației locale”, a spus Alina Sabău, relații publice DRDP Timișoara.
Primăria Petroșani administrează acel drum, iar Tiberiu Iacob Ridzi spune că îl va include pe viitor în programul de reparații. „Există în programul de reparații și acest drum. Acum suntem în zona de deasupra de Gerom, după care mergem la sectorul de drum de la mina Livezeni și de la intrarea în Petroșani, dinspre Aninoasa. Apoi vom merge cu reparațiile înspre ieșirea spre Hațeg”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Până atunci, oamenii din zonă sunt nevoiți să îndure traficul infernal și să se roage ca vreun TIR să nu le intre în gropi, sau chiar în curți, ori, mai rău, în case. Din nefericire, locul arată foarte rău și artera este plină de gropi mari care sunt un real pericol și pentru șoferi și pentru eventualii pietoni, care nu au trotuare.
Diana Mitrache