Pericol în trafic, din cauza firmelor care nu taie copacii

Semne de circulatie, semafoare si indicatoare ascunse în copaci, vegetatie mult prea mult crescutã, ori, la iarnã, zãpadã si drumuri blocate.
Toate se regãsesc, sau se vor regãsi, pe drumurile judetene din Hunedoara, iar cei din Consiliul Judetean spun cã sunt constienti de pericol, cã au reusit sã împartã judetul pe zone si cã acum cautã cu disperare firme care sã vinã la licitatia pentru lucrãri.
„Directia tehnicã din Consiliul Judetean Hunedoara a venit cu  propunere de a separa lucrãrile de iarnã, de cele de varã si chiar marti s-a semnat proiectul ce urmeazã sã fie scos pe SICAP, numai pentru iarnã. Am împãrtit judetul în 6 zone mai mici si vrem sã vedem dacã vor fi „clienti”  la deszãpezire”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Fatã de perioada 2016-2019, în acest an vor exista douã proceduri de achizitie pentru încheierea a douã  acorduri-cadru: unul pentru întretinerea curentã pe timp de varã, iar altul pentru întretinerea curentã pe timp de iarnã. Acordul-cadru pentru întretinerea  curentã pe timp de varã va cuprinde douã loturi: unul pentru lucrãrile  realizate cu mixturã bituminoasã si altul pentru lucrãri de întretinere periodicã (curãtãri santuri, rigole, întretinere acostament, vegetatie, etc.).
„Nu mi se pare corect ca drumurile sã nu fie toaletate, când sunt date în custodie, dar din lipsã de oameni, de timp, firmele nu îsi onoreazã contractul. Am luat aceastã mãsurã si, pentru cã firmele care fac asfaltãrile vara, nu au timp sã vinã, la preturi mici, pe care ei le-au licitat, sã si toaleteze copacii de pe marginea drumurilor judetene”, mai afirmã administratorul public al judetului Hunedoara.
Reteaua de drumuri judetene, în lungime totalã de 1.325 km va fi împãrtitã în 6 zone, iar, în cel mai scurt timp, aparatul de specialitate din cadrul CJ Hunedoara va încãrca în Sistemului informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfãsurare al achizitiilor publice (SICAP) documentatia necesarã pentru procedura de achizitie a lucrãrilor de întretinere curentã pe timp de iarnã, documentatiile aferente lucrãrilor de întretinere pe timp de varã fiind în lucru.
Diana Mitrache