Actualitate

Pensionarii primesc banii pentru gratuitãti

Pânã de Pasti toti pensionarii mineri vor primi banii pe deconturile aferente facturilor la energie electricã si termicã. Potrivit celor de la Societatea de Închideri de Mine, plãtile încep într-o sãptãmânã si pânã la finele lunii aprilie se vor aloca sumele în ordine alfabeticã.

Fiecare pensionar miner care si-a dus facturile la mina de care apartine în Valea Jiului este asteptat de sãptãmâna viitoare sã îsi ridice banii. Ca sã evite aglomeratia, cei de la minele Paroseni, Petrila si Uricani vor fi asteptati în ordine alfabeticã. „Din data de 12 aprilie, conform unui program care va fi  publicat în presa localã si la televiziuni, pe litere si perioade, pensionarii mineri îsi vor primi gratuitãtile, atât pentru energia electricã, cât si pentru energia termicã, aferentã anului 2015”, a declarat Aurel Anghel, director general la Societatea de Închideri de Mine, Valea Jiului. Gratuitãtile le-au fost sistate pensionarilor din minerit din ianuarie 2015, iar ultima lunã când li s-a decontat consumul de energie electricã si termicã a fost decembrie 2014.

Pensionarii care îndeplinesc conditiile de iesire din sistem la 45 de ani, cu 20 de ani vechime în subteran, au dreptul  la decontarea unui consum de 3.000 kW anual, energie electricã, respectiv 3 ratii de 850 kg decãrbune (pentru cei cãsãtoriti) si 2 ratii de 850 kg de cãrbune (pentru cei necãsãtoriti). Sumele de acum sunt plãtite pentru facturile aferente anului trecut.

Diana Mitrache