Pensionarii mineri îsi strigã nemultumirile în stradã

Amãgiti cu promisiuni fãrã acoperire, pensionarilor mineri le-a ajuns cutitul la os. Ei iasã în stradã pentru a-si striga nemultumirile.  Circa 500 de pensionari mineri sunt asteptati sã participe, astãzi, începând cu ora 11:00 la un miting care va avea loc la Petrosani.
“În perioada 2-3 octombrie va avea loc o actiune de protest a pensionarilor mineri. Aceasta va avea loc pe ruta Piata Victoriei –  Casa de Culturã Petrosani, între orele 11:00-15:00. Motivul pentru care facem acest protest este nerespectarea Legii 192/2015 privind sporurile pentru grupele de muncã I si II”, a declarat Paul David, secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.
Actiunea de protest  se va desfãsura pe trotuar, astfel încât sã nu fie încurcatã circulatia rutierã. Totodatã, fostii mineri vor sã atragã atentia si asupra situatiei economice cu care se confruntã Valea Jiului.
“Informãm de asemenea cã protestul nostru vizeazã si atragerea atentiei guvernantilor asupra necesitãtii imperative de a identifica solutii rapide, concrete si eficiente pentru dezvoltarea economicã a Vãii Jiului si crearea de locuri de muncã, în mod special pentru tineri si pentru persoanele disponibilizate din sectorul minier care nu îndeplinesc conditiile de pensionare. Considerãm cã statul român, care a luat decizia restructurãrii sectorului minier si  energetic, concretizatã prin închiderea  capacitãtilor deproductie si disponibilizãri masive de personal, este dator si rãspunzãtor sã gãseascã solutii de naturã economicã si socialã pentru locuitorii acestei zone”, aratã un comunicat de presã al Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri din Valea Jiului.
Marti 3 octombrie 2017, de la ora 12,00 va avea loc un miting în fata Casei de Culturã a Sindicatelor din Petrosani.
Monika BACIU

7 comentarii la „Pensionarii mineri îsi strigã nemultumirile în stradã

 • 1 octombrie 2017 la 18:28
  Permalink

  cine il mai crede pe impostorul de hortopan incasator de pensie speciala …acesta manipuleaza pensionarii dupa cuim o cer interesele lui…trebuie schimbat sau aleasa solutia serioasa noua liga a seniorilor care apara interesele pensionarilor din vale.

 • 1 octombrie 2017 la 20:26
  Permalink

  Cei din imagine sunt cei carora le-a ajuns cutitul la os?Eu vad ca toti rad cu gura pana la urechi!Mai ceva ca in filmele cu Stan si Bran!

 • 1 octombrie 2017 la 21:10
  Permalink

  liga seniorilor cuprinde cel putin citiva dubiosi ..primul distrugator al mineritului sluga lui berceanu este puiu horea…alt ciudat pascu de la psd …deci nici aia nu sunt prea credibili pacat de prof spiridon ca s a inconjurat de asemenea specimene

 • 1 octombrie 2017 la 21:41
  Permalink

  Rugam ajutorul senatorului vai jiului Cristian Resmerita !!!

 • 2 octombrie 2017 la 10:05
  Permalink

  Uitel si pe oligofrenul de simion imbracat de iarna.

 • 2 octombrie 2017 la 11:31
  Permalink

  Resmerita ! Resmerita ! Cristian Resmerita !

 • 2 octombrie 2017 la 19:22
  Permalink

  BAI LESINATILOR MA DOARE IN CUR DE VOI EU AM TREABA LA BUCURESTI SUNT SENATOR AM PENSIE SPECIALA ….CE MA TOT DERANJATI…V AM TRAS O SI CU PENSIILE CHIAR CREDEATI CA VA AJUT:?AM AVUT NEVOIE SA L VOTATI PE TANTALAUL ALA MIC PRIMAR ACUM PAAAA….CARE MAI TRAITI VORBIM PESTE DOI ANI LA ALEGERI…PAA AL VOSTRU CRISTI DE LA LUPENI

Comentariile sunt închise.