Pensii recalculate pentru fostii mineri

Presedintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, fostii mineri, dar si cei care au lucrat în grupa I de muncã vor beneficia de prevederile noii legi, respectiv  Legea nr. 155/2016.

“Este o mare bucurie pentru mine faptul cã am reusit sã îmi închei mandatul de deputat, respectându-mi toate promisiunile, fatã de cei care m-au trimis în Parlament. Modificarea stagiului de cotizare pentru mineri a fost o ultimã promisiune fãcutã, pentru care am dus o luptã grea, dar astãzi aceasta a fost îndeplinitã. Multumesc pe aceastã cale colegilor mei deputati din Hunedoara, colegilor deputati si senatori din tarã pentru sprijin, care au înteles importanta acestei modificãri pentru cei care au lucrat în conditii grele, le multumesc  tuturor celor care au avut încredere în mine”, a declarat Cristian Resmeritã la momentul respectiv.

În urmã cu o lunã de zile proiectul de lege privind modificarea stagiului de cotizare de la 30 la 20 de ani a trecut. Pentru ca acest lucru sã se concretizeze, initiativa a avut-o fostul deputat si actual primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã.

Monika BACIU

Un comentariu la „Pensii recalculate pentru fostii mineri

  • 18 iulie 2016 la 13:15
    Permalink

    orice ziarist serios care nu se informeaza si publica o minciuna decade in ochii cititorilor……acest deputat e un impostor care nu a miscat un deget pentru pensiile minerilor la fel fosila lungu gabriel cei care merita recunostinta minerilor sunt neculai bereanu si steliana miron care au initiat proiectul de lege si alti 14 colegi in rindul carora nu au fot nistor,resmerita sau voichitoiu l au sustinut ,va rugam nu dezinformati pentru o ciorba sau un zimbet de la penalul din lupeni.

Comentariile sunt închise.