I ndividul,
condamnat de mai multe ori în Italia, venise în țară, la Lupeni,
pentru a se răzbuna pe tânără pentru că l-a părăsit. S-a înarmat cu un cuțit și a urmărit-o pe femeie până în scara blocului în care locuia.

Pentru că fata a refuzat să mai vorbească cu el, individul a scos cuțitul și i l-a înfipt în spate.
”Pe fondul unei stări conflictuale mai vechi și a unor discuții în
contradictoriu, din cauza insistențelor inculpatului, persoana vătămată a început să strige, împrejurare în care inculpatul a scos cuțitul din buzunarul gecii și a înjunghiat-o cu cuțitul în spate, în zona toracelui stâng. (…) Inculpatul a observat că obiectul tăietor-înţepător s-a rupt, iar lama acestuia a rămas înfiptă în spatele persoanei vătămate, motiv pentru care a scos lama cuțitului din spatele acesteia și a aruncat-o pe jos”, se arată în dosarul procurorilor. Recidivistul a dus-o pe femeie cu forța în zona unor garaje, dar a văzut-o plină de sânge și a abandonat-o. Victima a ajuns la spitalul din Lupeni de unde a fost transferată la Petroșani, ca mai apoi la Timișoara. Fostul ei concubin a cerut instanței să-i fie aplicată o pedeapsă cu suspendare. Procurorii l-au învinuit de tentativă de omor iar Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la închisoare cu executare. Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a cerut la Curtea de Apel Alba Iulia majorarea pedepsei.
”Un alt motiv de apel învederat a fost faptul că instanţa de fond a aplicat inculpatului o pedeapsă greşit individualizată sub aspectul cuantumului, în sensul că este prea mică. Aceasta a făcut o apreciere necorespunzătoare a pericolului social al infracţiunii comisă în formă tentată, precum şi a împrejurărilor în care s-a săvârşit fapta”, se arată în dosar. De asemenea, procurorul a arătat că instanţa de fond trebuia să ţină seama că inculpatul nu este la primul conflict cu legea penală, acesta suferind mai multe condamnări pentru infracţiuni săvârşite pe teritoriul Italiei, unele dintre infracţiuni fiind săvârşite cu violenţă. Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate procurorilor. ”Împărtășind motivele de apel ale procurorului, va fi majorată durata pedepsei principale de la 4 ani şi 6 luni închisoare, la 5 ani închisoare și cea a pedepselor complementare de la 2 ani la 5 ani”, se arată în soluția pronunțată de instanța de apel.