Pe Sucilã n-are cine sã-l judece

6Dosarul Sucilã nu poate fi judecat în acest moment. Totul a fost posibil dupã ce judecãtoarea Maria Jifcu s-a pensionat, iar ceilalti doi judecãtori care preiau dosare pe penal la Petrosani s-au abtinut în acest dosar.

Doi dintre avocatii apãrãrii au lipsit la termenul din 14 mai, iar dosarul politistului Sucilã are nevoie de un alt complet de judecatã.Instanta care a prealuat marti cazul la Judecãtoria din Petrosani s-a abtinut în acest dosar,motiv pentru care se va da un alt termen si este posibil ca Sucilã Dan Adrian si Mihaela Stoica sã fie citati la oaltã instantã. „La termenul de azi, în primul rând s-au depus douã cereri de amânare din partea avocatilor pãrtilor implicate în proces si, având în vedere, faptul cã se schimbã completul de judecatã, prin pensionarea doamnei judecãtor Maria Jifcu, s-a stabilit un nou termen, care nu ni s-a comunicat. Asta pentru faptul cã urmeazã sã se dispunã un alt complet de judecatã, întrucât doamna judecãtor de azi (n.r. Gabriela PONYICZKY) s-a abtinut. Avem în acest dosar o abtinere din partea domnului judecãtor Zetes, care a luat mãsura prelungirii mandatuluide arestare preventivã, iar domna judecãtor Ponyiczky s-a pronuntat la fel într-o cauzã de arestare a subsmenatului si, probabil cã acestea stau la baza deciziei de azi”, a declarat Adrian Sucilã, inculpat.

Marti, Sucilã a fost asistat de un avocat care l-a înlocuit pe Daniel Tomescu si care a declarat cã, cel mai probabil, o altã instantã ar putrea sã-l judece în continuare. „Datoritã faptului cã doamna judecãtor Gabriela Ponyiczky s-a pronuntat într-o cauzã privind eliberarea din arest a inculpatului Adrian Sucilã, acesata a devenit incompatibilã pentru a judeca aceastã cauzã pe fond, prin urmare se va desemna un alt complet de judecatã. Având în vedere cã în momentul de fatã avem doar doi judecãtori pentru solutionarea cauzelor penale si ambii s-au abtinut, nu avem alt judecãtor care sã solutioneze cauza,drept urmare vom vedea pe viitor”, a declarat Luchiana Tomescu, avocat prin substituire al lui Adrian Sucilã.

Politistul din Vulcan, Adrian Sucilã a ajuns marti 14 mai 2013 din nou în fata judecãtorilor de la Petrosani, acesta fiind  termenul la care spera sã afle dacã instanta care l-a achetat avea competente. Practic, avocatul lui Sucilã astepta o hârtie de la Ministerul Administratiei din care sã rezulte cã acesta era angajat al Politiei Judiciare, însã, situatia a fost întoarsã peste cap de pensionarea doamnei judecãtor Maria Jifcu, cea care a judecat pânã acum acest dosar.

Adrian Sucilã a fost arestat în vara anului trecut, dupã ce a fost acuzat de procurori cã ar fi întretinut relatii sexuale cu fiul minor al fostului viceprimar de la Vulcan, pe care l-ar fi corupt, împreunã cu sora minorului Mihaela Stoica. El a fost eliberat dupã mai multe luni de detentie si acum este cercetat în douã dosare, al doilea fãcând referire la pornografie infantilã si este disjuns din prima cauzã.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Pe Sucilã n-are cine sã-l judece

  • 25 mai 2013 la 14:53
    Permalink

    prea multi judecatori si oricum cine semneaza semneaza dar cine face infractiunea cu acea semnatura sa raspunda corect si la fel si aici ce tot il plimba.

Comentariile sunt închise.