Pe drumul cãtre Prefecturã, Adrian David va fi angajat al Primãriei Petrosani

“Da, domnul Adrian David este cadru didactic la Universitate. A cerut si i s-a eliberat o adeverintã care îi era necesarã la participarea unui concurs pentru ocuparea a unui post, dar nu stim unde. S-a vehiculat ideea cã ar putea fi vorba de Primãria Petrosani, dar nu este o certitudine” – rectorul Universitãtii Petrosani, Radu Sorin.

“Orice doritor poate participa la un concurs de ocupare a unui post, iar dacã Adrian David participã, e ok”- Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petrosaniului.

Unii politicienii chiar au noroc în viatã, iar dacã acest noroc este ajutat de conjuncturi, de atitudini, de oarece talent oratoric, dar si de o minte sprintarã care simte si actioneazã din mers gestionând situatii de genul tragerii spuzei pe turta lui, ãla e!  Jurnalistului Alin Bena, într-un “interviu altfel”, apãrut prin 2015, cu liberalul din Aninoasa, fost presedinte al Consiliului Judetean, Adrian David, cã despre el este vorba, a remarcat acelasi lucru spunând în preambul: “Dar Adrian are el locul lui si planuri mari. A încercat sã mã fenteze la primele întrebãri si a si reusit, cãci omul e istet. Si tine la subtilitãti si are simtul umorului. Si, mai ales, lucru extrem de rar printre politicieni, scrie corect gramatical”.

Dovadã cã nu ne-a apucat îndrãgosteala de “pustiul” de 34 de ani încât ne-am apucat sã-l ridicãm pe un piedestal, stã evolutia sa politicã în doar un an si jumãtate, o evolutie atât de rapidã de parcã ar fi vorba de trenurile japonezilor. În septembrie 2014, Adrian David pleacã din UNPR, intrã în PNL si dupã 3-4 luni intrã în hora functiilor în Consiliul Judetean, nu reuseste din prima, dar scandalul cu arestãri din PNL îi face bine si este numit consilier judetean cu atributii de vicepresedinte CJH. Dupã altã tulburare de ape cu retrageri si pierdere de mandat al lui Mircea Molot, iacãtã-l pe Adrian David în fruntea judetului, în functia de presedinte al Consiliului Judetean, ales de consilierii judeteni. Asta se întâmpla la nici un an de la venirea în PNL, respectiv în luna iunie 2015. Presa îl aprecia, politicienii l-au acceptat, chiar dacã provenea din sudul judetului, respectiv din Valea Jiului, lucru mai rar întâlnit. Asa se face cã la cei 34 de ani, Adrian David putea fi numit un fenomen, un meteorit cãruia nu i se mai zãreste coada dupã pierderea suferitã de liberali la vârful judetului – Consiliul Judetean, de la alegrile locale.

Adrian David s-a întors la Universitatea Petrosani unde este cadru didactic. Treabã are destulã, pentru cã asteaptã ordinul de la minister pentru a-si sustine doctoratul, doar cã a gustat din pãcãtoasa de politicã si din succes pe acest traseu si ca urmare actioneazã, se pregãteste pentru o eventualã oportunitate – cea de prefect al judetului Hunedoara si chiar mai mulut, de ce nu! Dar pentru asta trebuie sã îndeplineascã niste conditii. Una si cea mai importantã este cã trebuie sã provinã din rândul functionarilor publici, iar Adrian David n-a fost si nu este pânã acum functionar public. Si ce dacã! Nici fostul prefect Sorin Vasilescu n-a fost functionar public, dar s-a fãcut. A fost angajat la Primãria Lupeni netezindu-si drumul cãtre Prefecturã. Asa va face si Adrian David, dar la Primãria Petrosani. Si cum nu existã un stagiu obligatoriu ca angajat, chiar si cu o functie minorã de executie, David va obtine stututul de functionar public chiar si cu o zi ca angajat, dupã care prin derogare, absolut legal, poate deveni ce vrea el, adicã ce vor superiorii sãi politici sau guvernamentali – prefect, secretar de stat etc.

“Da, domnul Adrian David este cadru didactic la Universitate. A cerut si i s-a eliberat o adeverintã care îi era necesarã la participarea unui concurs pentru ocuparea a unui post, dar nu stim unde. S-a vehiculat ideea cã ar putea fi vorba de Primãria Petrosani, dar nu este o certitudine” – a declarat rectorul Universitãtii Petrosani, Radu Sorin.

Primarul Petrosaniului,Tiberiu Iacob Ridzi, a precizat cã “orice doritor poate participa la un concurs de ocupare a unui post, iar dacã Adrian David participã e ok”. Si cum nu se pune problema ocupãrii prin concurs al oricãrui post pentru un  cadru universitar, care primar n-ar fi mândru sã-i fie subaltern chiar unul dintre sefii de partid!?

“Sigur, mã intereseazã o functie publicã. Dacã va exista o oportunitate avându-se în vedere metodologia legalã, conditiile, nu exclud o candidaturã pentru acestã functie publicã” – a confirmat, asa, pe ocolite, Adrian David, fostul presedinte al Consiliului Judetean.  Alegerile din toamnã îl vor gãsi pregãtit pentru orice functie pe Adrian David. Sau mai repede?

Ileana Firtulescu

5 comentarii la „Pe drumul cãtre Prefecturã, Adrian David va fi angajat al Primãriei Petrosani

 • 22 iulie 2016 la 08:04
  Permalink

  te apuca scirba dupa laba trista vasilescu sluga clanului penal din lupeni acum vine mina moarta david…..umilit in alegeri datorita multor decizii proaste luate inainte si in campanie si sapaturilor venite din partea basistului sorin szilaghi.

 • 22 iulie 2016 la 08:19
  Permalink

  Give me 5(five) Ridzi ii da o „mana” de ajutor dupa ce si David(butoiasul atomic) i-a dat o „mana” lui Give me 5 Ridzi!!

 • 22 iulie 2016 la 11:29
  Permalink

  Pacat ca odata ajunsi sus,…au muscat mina intinsa atunci cind nime nu-i baga in seama !!!! „E pour simuove”….spunea batrinul Galiei……

 • 22 iulie 2016 la 15:15
  Permalink

  Primarul Ridzi plateste astfel pentru tradarea lui David UNPR la acea vreme si a primarelului PSD din Aninoasa cei care la parlamentarele din 2012 l-au facut de pacalici pe Ioan Rus (PSD Petrosani) ajutand-o pe Monica Ridzi sa ajunga parlamentar. Desigur sefa de campanie a lui Ioan Rus a fost Ileana Furtulescu, o stratega desavarsita care nu a mirosit tradarea de nici o culoare. 🙂 JUST POLITICS! 🙂

 • 23 iulie 2016 la 21:47
  Permalink

  alt dottore…astia daca nu au doctorat, nu au valoare, d’le!

Comentariile sunt închise.