PDL: ”Monica Iacob Ridzi este genul care crede cã fãrã ea nu creste iarba”

Partidul care a fãcut-o ”mare” pe Monica Iacob Ridzi – recreând pentru ea chiar si un minister, ca recompensã pentru cã a fãcut-o europarlamentar pe fiica presedintelui Traian Bãsescu -, PDL scoate la ivealã, prin oamenii sãi cu vechi state, o Monica Ridzi care pare a semãna în ascensiune cu Fãt Frumos ce creste într-un an cât altii în sapte, cu o dorintã diabolicã de a parveni.

 Sorin Silaghi, cel care din 1990 – 2010 a fost vicepresedinte FSN – FSN (PD) – PD – PDL Petrosani, presedinte interimar la PD Petrosani, sapte ani a fost vicepresedinte PD filiala judetului Hunedoara si consilier judetean vorbeste cu obidã despre fosta colegã, dar îsi apãrã primarii PDL, indiferent de faptele lor, pentru cã ar fi prea mult sã mai piardã doi alesi. Ca urmare, e libertate de culori în PDL!

——

Reporter: Ce mãsuri poate lua PDL în cazul primarului si presedintelui organizatiei municipale Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, si presedintelui PDL Petrila si primar al orasului, Ilie Pãducel, pentru cã nu sustin un candidat al partidului pe care-l pãstoresc, ci unul al PP-DD, respectiv pe Monica Iacob Ridzi?

——

Sorin SILAGHI: Atât presedintele PDL Petrosani cât si presedintele PDL Petrila sustin nu un candidat ci doi candidati PDL, atât pe cel pentru Senat cât si pe cel pentru Camera Deputatilor. Cã Tibi Iacob îsi sustine partial în acelasi timp si sotia, pãi ce sã facem, nu este el de vinã cã este pus într-o situatie atât de delicatã. Eu sincer sã fiu n-as vrea sã fiu în pielea lui, dar asta este situatia. Nu se pune cred problema ca PDL sã ia mãsuri în ceea ce-l priveste, el rãmâne oricum un foarte bun militant PDL si un foarte bun primar. Uitati-vã numai la cum aratã orasul Petrosani, la cât de bine este administrat în ultimii ani si vã veti  da seama cã el a reusit sã îmbine o foarte bunã activitate politicã în fruntea PDL cu o muncã pusã cu adevãrat în slujba tuturor cetãtenilor Petrosaniului cu realizri remarcabile. În ce-l priveste pe Ilie Paducel sunt convins cã atitudinea lui este determinatã de prietenia pe care i-o poartã lui Tibi Iacob, si nimic altceva. De altfel si Petrila este foarte mult schimbatã în bine sub administratia Pãducel, nu putem sã nu recunoastem aceasta.

——

Reporter: De ce candidatul dv., Alexandru Lãutaru, nu este promovat deloc în plinã campanile electoralã? Si aici este vorba de trãdare în PDL?

——-

Sorin SILAGHI: Haideti sã nu transformãm totul în telenovelã cu iubiri si trãdãri. Sandu Lãutaru a ales sã facã alt tip de campanie, cea din usa în usa, sã stea de vorbã direct cu cetatenii ca sã se prezinte, sã fie cunoscut si sã-si poatã prezenta ideile si programul. El are o experientã politicã mai redusã, dar este un foarte bun profesionist si avem nevoie de asemenea oameni în Parlamentul României. În acelasi timp, ca un bun profesor care dã exemplu personal elevilor, el îsi continuã activitatea didacticã si nu chiuleste pentru a face campanie electoralã, aceasta o face în timpul liber si pe mãsura posibilitatilor, într-un mod onest.

———

Reporter: Este adevãrat cã dacã un membru PDL, care a fost ales primar, poate sã-si pãstreze functia dacã este dat afarã din partid si trece în barca altei formatiuni politice? Pentru cã se stie cã primarul Petrosaniului a negociat la alegerile locale si cu PNL si PSD, dar i-a pãcãlit…

——-

Sorin SILAGHI: La aceasta întrebare ar trebui sã consultati un jurist, eu sunt inginer de profesie, dar da, si eu asa stiu.

Dacã d-voastrã asa stiti cã s-a întâmplat, si presupun cã din surse sigure, cã primarul Petrosaniului a reusit sã pãcãleascã si PNL, si PSD, si în final a obtinut si scorul electoral zdrobitor pe care l-a obtinut, eu nu pot decât sã mã bucur cã desi atât de tânãr are capacitatea si abilitatea politicã de a castiga fãrã drept de apel confruntãrile electorale locale. Aceasta ne dã garantia cã el va reusi si de acum înainte sã continue programul de reconstructie a Petrosaniului, dezvoltarea sa urbanã, programele de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng, atragerea de fonduri europene, continuarea programului de apã/canal si multe altele. Eu cred cã vor mai trebui înca 2-3 mandate cel putin ca sã înfãptuiascã tot ce si-a propus, dar am mare încredere ca va reusi împreunã cu echipa PDL.

———

Reporter: Surse din PDL Petrosani sustin cã se exercitã presiuni asupra dv. dupã aparitia primului interviu în Cronica Vãii Jiului, unde o caracterizati pe Monica Iacob Ridzi ca fiind un politician machiavelic. Ce s-a întâmplat?

——-

Sorin SILAGHI: Dezmint categoric asa ceva, nu a fãcut nimeni asemenea presiuni asupra mea. În întreaga mea carierã politicã singura datã când s-au fãcut presiuni asupra mea a fost în 2001 când Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara si al PSD Hunedoara, la acel moment, mi-a cerut sã trec de la PD la PSD, altfel mã schimba din functia de Director Dezvoltare de la RAAVJ. Am refuzat, m-a schimbat si viata a mers mai departe, dupã cum vedeti sunt sãnãtos, bine mersi, si fac tot politica PDL. Doar cã el nu mai este în PSD, ci pierdut pe undeva prin UNPR. Iar dacã vorbim de Machiavelli, pãi individul a fost un politician de geniu, cine n-ar vrea sã fie ca el în politicã ?!

———

Reporter: Pe plan local se stie cã întreaga organizatie de femei a vrut, la un moment dat, sã demisioneze din PDL. Ce stiti despre aceastã situatie?

———

Sorin SILAGHI: Nu, nu este vorba de întreaga organizatie, a demisionat doar presedinta, se pare în urma unui meci feminin în interior. Acum mã amuzã sã o spun, dar tot o manevrã machiavelicã a fost si aceasta, dacã mã întelegeti… Eu, personal am lucrat si lucrez foarte bine cu femeile, atât în politicã cat si în plan profesional, cu unele exceptii. Ce sã-i faci, dragoste cu de-a sila nu se poate, mai ales când primeazã orgoliul exacerbat.

——-

Reporter: Cum vã veti proteja organizatiile PDL din Valea Jiului de asocierea cu movul… “Violetei”, asa cum o numeste, supãratã, o simpatizantã a PDL pe Monica Iacob Ridzi?

——-

Sorin SILAGHI: Monica Iacob Ridzi este un unicat în peisajul politic autohton, este genul care crede cã fãrã ea nu creste iarba. Eu sunt convins cã si fãrã ea PDL va continua sã facã o politicã performantã corectã, ca organizatia PDL Petrosani în frunte cu sotul ei va obtine succese si în viitor, atât politice cât si în administratia localã. De altfel ea a ales sã plece, nu a obligat-o nimeni. Putea sã mai astepte 4 ani, timp în care sã aibã grijã de sotul ei, de copil, de familie si de afacerile familiei, apoi sã revinã dacã voia si toate problemele erau rezolvate. Asa nu a fãcut decât sã dezamãgeascã electoratul care a sprijinit-o si a propulsat-o pentru douã mandate în Parlamentul României, pentru cã oamenii nu au înteles de ce a fãcut acest gest.

Organizatiile PDL stiu sã se protejeze si singure, vã rog sã nu le duceti grija. Iar o posibilã asociere cu un partid sau altul nu se hotãreste pe plan local ci la nivel central, e o treabã mai complicatã decât pare la prima vedere.

Interviu realizat de Ileana Firtulescu

6 comentarii la „PDL: ”Monica Iacob Ridzi este genul care crede cã fãrã ea nu creste iarba”

 • 28 noiembrie 2012 la 04:24
  Permalink

  Va rugam sa intrebati pe doamna Ridzi de ce nu a scris scrisoare ministrului Ariton cind erau minerii in greva in fata companiei?Acuma s-a trezit cand are nevoie de voturi? Domnul syndicalism Petre Nica nu site ca doamna nu mai este in partid cu el de -I face jocurile electorale?

 • 28 noiembrie 2012 la 08:38
  Permalink

  Monica Iacob Ridzi a modernizat Valea Jiului (Petrosani,Petrila,Vulcan,…)iar PSD-ul acum a taiat investitile (Anveloparea Blocurilor,Domeniul Schiabil din Parang-Pasul Vulcan-Straja,Bazinul Scolar de Inot din Petrosani,…)dar nu a taiat PSD-ul (USL) si investitile pentru judetul Gorj (Pista de Atletism al Stadionului Panduri din Tg.Jiu,Pista de Elecoptere din Tg.Jiu,…)acolo unde Victor Ponta este parlamentar si candideaza,sa voteze cu PSD (USL)doar gorjeni.

 • 28 noiembrie 2012 la 08:41
  Permalink

  Daaa….Domnul acesta are mareeee dreptate mai ales in privinta orasului Petrila” De altfel si Petrila este foarte mult schimbatã în bine sub administratia Pãducel, nu putem sã nu recunoastem aceasta.” de parca de la revolutie incoace a mai fost altul.:)):))

 • 28 noiembrie 2012 la 09:26
  Permalink

  Valea Jiului ….ce modernizari a facut Monica Ridzi in Valea Jiului ……toate investiile care s-au facut au fost investiiti sustinute de catre primarii si nu de catre deputata ridzi …. USL nu a taiat sau blocat investiile in vale ci in acest moment toate fondurile sunt blocate din cauza Monicutzei pentru ca a ches;ltuit in nestire din banii publici si acum este in …….. pana la gat ca este controlata der catre Curtea de Conturi …asa ca daca habar nu ai taci si numai dormi in post ….

 • 28 noiembrie 2012 la 09:32
  Permalink

  aici pot sa iti dau un singur exemplu cu primarul paducel …vb de taierea sau blocarea fondurilor ….dar cand usl-ist-ul Vasile Cosmin Nicula s-a dus cu primarul plangacios (Paducel) la Bucuresti la alt usl-ist(d-l Victor Ponta) pentru a primi bani asta numai vb sau vb si tu sa te aflii in treaba …deci se pare ca nu sunteti nimic altceva decat niste papagali ai monicai si niste lingai …..deaia suntem unde suntem din cauza unora ca voi ..ca nu stiti nimic altceva decat sa comentati impotriva unor oameni care vor binele Vaii si lingeti in dos pe cei care fura ……..rusine sa va fie si imi este rusine ca sunt concetatean cu niste oameni de teapa voastra …..

 • 28 noiembrie 2012 la 13:03
  Permalink

  Mai fratilor,tot citesc pe benerele Monicai Iacob Ritzi, care ne indeamna sa o votam ,ca sa reconstruiasca Petrosaniul , Petrila si Aninoasa!!!! Eu nu stiu sa fi fost vreun cutremur,razboi,uragan,tornada,alunecare de teren sau alta nenorocire pentru ca cele trei orase sa fie reconstruite.Eu stiu ca reconstructie se face la ceva care sa distrus din varii motive.AAAAAAAAAAAAA se refera la dezastrul pe care la provocat PDL-ul in Romania cand si ea si-a adus contributia!?!?!?.Mai asta chiar ne considera dobitoci si ca atare merita mai degraba un scuipat in obrazul gros, pe care i-l are ,decat un vot ,asa ca mars,da da mars javra de aici si treci la munca nu la cersit.

Comentariile sunt închise.