Patru oameni internați pe ATI cu COVID-19 în Hunedoara

S unt patru oameni internați în stare gravă pe secțiile ATI din județul nostru, iar numărul bolnavilor care se infectează cu noul coronavirus crește în fiecare zi. Este sezonul gripelor și al răcelilor și inspectorii de specialitate continuă să recomande vaccinarea .

Tot mai mulți oameni sunt acum din nou bolnavi, după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Inspectorii de sănătate spun că avem și cazuri grave și că, deocamdată, la noi în județ, mai sunt paturi libere pe secțiile ATI. Asta, după ce câteva spitale din țară, au deja probleme că numărul bolnvilor trece de cel al paturilor de pe secțiile de terapie intensivă. „Pe ultimele 14 zile sunt 211 cazuri. Dacă e să ne raportăm la secțiile ATI, sunt două persoane la Spitalul Hunedoara, un bolnav la Deva și unul la Lupeni. Dar mai sunt 15 locuri, din cele 19 alocate acum secției ATI. Ei s-au internat cu stare destul de gravă, dacă sunt la ATI, dar nu avem decese”, precizat Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Statistic, în județul Hunedoara este o singură localitate în scenariul galben, și nume Râu de Mori, dr la Lupeni sunt 24 de bolnvi, la Vulcan 18, Petroșaniul are 21, la Deva sunt 32, 31 și în Hunedoara, ir Uricaniul rae 10 cazuri și chira și la Petrila sunt 3 cazuri.
Diana Mitrache