Patru marocani, rãtãciti de GPS în Pasul Vâlcan

Ploaia torentialã si GPS-ul le-au dat de furcã unor marocani, care încercau luni seara sã ajungã în Craiova. Cei 4 au alertat autoritãtile când, dupã ce au ajuns pe Drumul Regelui si au realizat cã ploaia este cumplitã, nu mai dãdeau de ruta doritã. Toti sunt în regulã si au ajuns la destinatie cu bine.
Patru cetãteni din Maroc au ajuns sã trãiascã un cosmar în Valea Jiului, dupã ce GPS-ul i-a trimis, din Defileul Jiului, spre Pasul Vâlcan, pe un drum forestier, care, pe ploaia torentialã de luni noaptea, i-a bãgat în sperieti. Practic, oamenii veneau de la Arad cu gândul sã ajungã la Craiova, dar când au ajuns în Defileul Jiului, pe la Sadu, GPS-ul le-a zis sã vireze pe un drum îngust si asa au ajuns pe Drumul Regelui, o rutã nemaifolositã de zeci de ani si extrem de degradatã. Atunci, pentru cã ploua torential si nu au mai putut înainta, au sunat la 112.
„Echipe de jandarmi si salvamontisti au plecat spre locul indicat la 112 si i-au recuperat. Sunt în sigurantã si, dupã ce le-au fost verificate actele si s-a constatat cã le aveau în regulã, au fost îndrumati sã meargã pe drumul bun spre Craiova. Probabil aveau un GPS cu un soft mai vechi”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.
Cei patru marocani au ajuns marti la Craiova si toti au acte de sedere în tara noastrã. Potrivit politistilor hunedoreni, doar unul dintre ei nu avea actele necesare, dar urma sã le primeascã si nu existã suspiciuni cã nu ar fi avut vize de sedere pe teritoriul României.
Diana Mitrache