Pasãrea mãlai viseazã / CEH ar putea fi salvat de investitori, dar ofertele existente nu sunt luate în seamã

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi salvat de investitori. Aceasta este pãrerea secretarului de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu. Secretarul de stat sustine cã la Complexul Energetic existã oricând riscul intrãrii în faliment.

„Exista riscuri în acest sens (de intrare în faliment – n. red.). Sunt riscuri destul de mari, eu sper sã le gestionãm”, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, în cadrul unei conferinte organizate de Focus Energetic. Oficialii Ministerul Energiei nu comenteazã decizia Curtii de Apel Alba Iulia prin care s-a decis scoaterea CEH din insolventã.

„Este o decizie definitivã a unei instante de judecatã pe care Ministerul Energiei nu poate decât sã o respecte si sã i se conformeze. Iesirea din insolventã a Complexului Energetic Hunedoara nu este o situatie favorabilã societãtii si nu creeazã premisele unui proces facil de restructurare a companiei. Chiar si în aceastã situatie, în care societatea, aflatã în dificultãti financiare enorme, nu beneficiazã de protectia conferitã de starea de insolventã, obiectivul Ministerului Energiei rãmâne acelasi: sã restructureze si sã eficientizeze societatea. Planul pus în practicã în ultimele luni privind mãsurile de eficientizare a CEH continuã sã fie viabil, iar Ministerul Energiei va identifica solutiile necesare pentru protejarea companiei de pericolul falimentului”, informa Ministerul Energiei. Scrisori de intentie din partea unor investitori privati au existat la Complexul Energetic Hunedoara, dar nimeni nu le-a luat în seamã.

Monika BACIU

2 comentarii la „Pasãrea mãlai viseazã / CEH ar putea fi salvat de investitori, dar ofertele existente nu sunt luate în seamã

  • 16 noiembrie 2016 la 19:35
    Permalink

    Guvernul se face ca lucreaza (soluti) pentru valea jiului dar in schimb inchide Mine si nu investeste nimic , exemplu nu vrea sa acorde 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni si nici nu acorda bani de modernizare a Minelor Livezeni si Vulcan . Primari din valea jiului nu atrag fonduri europene nerambursabile pentru schimbarea conductelor de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

  • 19 noiembrie 2016 la 17:21
    Permalink

    ptr ce sa mai investeasca daca minele se inchid se inchid la anul

Comentariile sunt închise.