Parking: Proiectie specialã în Hateg

Parking, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, ajunge, în premierã, la Casa de Culturã Hateg, unde va avea o proiectie specialã vineri, 21 iunie, de la ora 19:00. Biletele se pot achizitiona de la casieria Casei de Culturã, la pretul de 15 lei.
Filmul s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga tarã vineri, 14 iunie, fiind descris ca „o celebrare a dragostei si a posibilitãtilor infinite ale vietii” si a fost prezent în primul weekend de lansare în cadrul mai multor evenimente importante din Capitalã: Festivalul Filmului European, Retrospectiva TIFF la Bucuresti si editia a 14-a a Street Delivery. Mai multe evenimente speciale vor avea loc în tarã, care promit sã bucure atât spectatorii din marile orase, precum si pe cei din orasele care nu au încã acces la o salã de cinema functionalã.
Caravana Parking continuã astfel traseul prin orasele fãrã sãli de cinema, animând locatiile alternative din Mioveni (19 iunie, Centrul Cultural, 19:00) si Aiud (22 iunie, Cãminul Cultural Ciumbrud, 19:00). Douã proiectii de tip drive-in vor avea loc si la Satu Mare (20 iunie, parcarea Shopping City) si Râmnicu Vâlcea (23 iunie, parcarea Shopping City). Mai multe orase în care se vor organiza astfel de proiectii speciale vor fi anuntate în curând.
Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Bãi care emigreazã  ilegal în Spania anului 2002. Odatã ajuns în Cordoba, viata lui se transformã într-o aventurã complicatã, pendulând între imposibilã poveste de dragoste cu o cântãreatã spaniolã si dorul de casã. Cãlãtoria lui în cãutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzãtoare, sensibilã si plinã de provocãri. Filmul are în distributie actori spanioli de talie internationalã  precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar si actori români foarte îndrãgiti: Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet si Paul Cimpoieru. Filmul este în cinematografele din întreaga tarã, distribuit de Transilvania Film.