Parcul din zona Pietei Centrale, stãpânit de boschetari

Trei bãrbati fãrã adãpost au pus stãpânire pe o filigorie dintr-un parc situat în centrul municipiului Petrosani si nu concep sã plece, spre disperarea celor care ies sã se recreeze. Filigoria din Parcul Pietei Centrale s-a transformat în dormitor pentru boschetari, iar mizeria lãsatã de acestia îi tin la distantã pe localnicii care ieseau sã-si petreacã timpul liber afarã. Oamenii sunt nemultumiti cã persoanele fãrã adãpost au ocupat bãncile cu asternuturile pe care dorm (foto), dar mai ales de mizeria pe care fac.

”Noaptea beau si urlã pânã târziu, urineazã lângã filigorie si au adunat acolo toate mizeriile. Nu mai poate sta nimeni, pentru cã miroase de te îmbolnãvesti instantaneu. Nimeni nu-i poate muta desi Politia Petrosani este la doi pasi, politistii locali patruleazã prin zonã si ei sunt în centrul orasului, adicã la vedere. Parcul are locuri de joacã pentru copii si multi pãrinti veneau aici cu cei mici, dar acum se duc în Parcul Central. Cineva trebuie sã gãseascã o solutie”, spune un localnic. Zona a fost o perioadã de timp în subordinea Administratiei Pietelor, dar a revenit în administrarea municipalitãtii. ”Noi am încercat sã-i convingem sã plece, pentru cã de fortat nu-i putem forta si nici sã le interzicem accesul. Le-am tot spus sã mentinã curãtenia si noaptea sã se ducã la adãpost, însã degeaba le-am atras atentia. Deranjeazã si localnicii care vin la cumpãrãturi în piatã si vor sã stea în parc ”, declarat seful Administratiei Pietelor Petrosani, Sorin Cretu.

Nu vor sã fie ajutati

Politia Localã Petrosani i-a gonit în mai multe rânduri pe cei trei si chiar a încercat sã le facã dosare pentru a intra în programele de asistentã socialã.  ”I-am tot scos de acolo, dar ei refuzã orice ajutor. Le-am zis cã le facem acte, le dãm ajutor de urgentã prin Asistenta Socialã. (…) Ei nu au nici domiciliu, acte, si noi degeaba îi amendãm. În iarnã dormeau într-un tunel de la calea feratã si cu doamnele de la Asistenta Socialã i-am scos de acolo si i-am dus la adãpost, cã ne era fricã sã nu moarã înghetati. O sã mergem iarãsi cu doamnele de la Asistenta Socialã si sã încercãm sã-i convingem sã-i ajutãm”, a declarat  Nicolae Stãncioi, sef Birou Politia Localã Petrosani.  Totodatã, potrivit sursei citate, politistii locali vor trece periodic prin parc astfel ca boschetarii sã nu mai poatã pune stãpânire pe filigorie.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Parcul din zona Pietei Centrale, stãpânit de boschetari

  • 30 mai 2017 la 09:21
    Permalink

    Eficienta politia locala ……n-ai ce sa zici !!! Sa nu ne miram daca-si fac aparitia si alti boschetari ….! Sunt lucruri care nu se pot rezolva cu….”duhul blindetii „

Comentariile sunt închise.