Parcarea de la Straja așteaptă licitația

P este 400 de locuri de parcare sunt pregătite și vor fi amenajate în baza unui parteneriat semnat între administrația de la Lupeni și Consiliul Județean Hunedoara.
Stațiunea este una de interes național, iar proiectul va fi licitat, așa cum spune primarul, în scurt timp. Pentru Lupeni, stațiunea montană Straja este extrem de importantă, iar în sezonul trecut, afluența turistică a fost cea mai mare de când există stațiunea. Oamenii au preferat Straja pentru că nu au mai plecat în străinătate, dar și pentru condițiile pe care le-au găsit aici. Și așa se face că acum, doar parcarea ar fi un impediment, pentru că, pe timpul iernii, aceasta era acoperită de noroi.
„La pacare, din câte am înțeles de la Consiliul Județean Hunedoara, proiectul a trecut de Comisia Tehnică și sunt convins că va fi scos imediat la licitație. Abia atunci vom putea vorbi despre parcarea din partea de jos a stațiunii Straja, fiindcă se știe că era un mare minus acest lucru, iar turiștii nu era normal să se enerveze din primele clipe”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Stațiunea Straja are câteva locuri de parcare amenajate în zona gondolei, iar altele în două parcări aflate pe drumul județean ce duce spre centrul stațiunii. Cea de jos, însă, ar urma să fie cea mai mare și, pentru că primăria nu are în buget o sumă suficient de mare pentru amenajarea acesteia, edilul a cerut sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

Diana Mitrache