[ Pârâul Staicului, sufocat de mizerii ]

Aproape toate apele de munte de la noi sunt sufocate de deșeuri și, indiferent cât curăță cei de la Apele Române, ori administrația locală, tot se adună altele noi. Așa că responsabilii de la Apele Române fac un nou apel către poplația care sufocă albiile pâraielor ce de la noi izvorăsc.

Orice firicel de apă care ajunge în zonele locuite, devine o suprafață plină de deșeuri și, de la tot soiul de sticle și ambalaje, la obiecte de uz casnic, toate ajung să fie purtate de ape spre Gorj. Este absolut incredibil cum, de la o săptămână la alta, în ciuda celor ce curăță și întrețin albiile, apele sunt pline de gunoaie. Iar unul dintre locurile cele mai poluate se află în Cartierul Aeroport. „Noi, împreună cu primăria, am cosit albia și am adunat gunoaiele. Fac din nou un apel la cetățeni, pentru că avem o mare problemă aici în zonă. O să trecem din nou să le adună, pentru că noi umblăm mereu la efecte și cauzele nu le vedem”, a spus Sorin Corici, șeful Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.
Toate aceste ape traversează pe scurte porțiuni orașul și ajung să fie umplute cu deșeuri ce sufoca, în aval, spre Gorj, Jiul. Aproape că nu există cursuri de apă la noi, în Valea Jiului, care să nu fie poluate și potrivit reprezentanţilor Hidroelectrica, în apa barajului de la Târgu Jiu ar ajunge, periodic, o cantitate de 3.000 de metri cubi de peturi. Costurile cu scoaterea deşeurilor şi cu depozitarea la un depozit autorizat depăşesc 250.000 de lei. Cu toate astea, nimeni nu poate fi sancționat.
Diana Mitrache