Parângul pregătit de mini-vacanța de Mica Unire

De vineri și până luni inclusiv este o nouă mini-vacanță, iar stațiune de munte de la noi sunt luate cu asalt de schiori. Pârtiile sunt bune și, dacă la Straja se știe că vin mii de oameni, și în Parâng, salvamontinștii ne dau asigurări că va fi perfect pentru schi.

„Pârtiile sunt pregătite. Zăpada este. Am avut două zile de cod roșu, când a nins, iar pârtiile sunt în condiții foarte bune. Am înțeles că este și o mini-vacanță, sperăm să fie cât mai mulți oameni, care să vină pregătiți de iarnă și nu în adidași, ca să nu transformăm vacanța în ceva trist. Noi suntem pregătiți, utilaje avem. Avem spijin și din partea primăriei și a Consiliului Județean Hunedoara, iar serviciile locale sunt dotate la standare internaționale”, a spus Remus Popescu, șeful Salvamont Parâng.
Salvamontiștii ne spun totuși să ținem cont de vreme. La munte a nins, dar nici pericolul de avalanșă nu este de neglijat. În plus, în zilele următoare va mai sufla puternic vântul iar cei care ar vrea să plece în drumeții, pe trasee, sunt sfătuiți să se asigure că vremea va fi prielnică.
Potrivit ANM, până în 22 ianuarie, ora 10, va fi viscol, zonele afectat fiind cele de la altitudini de peste 1600 m, la munte. Vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.
Diana Mitrache