Parâng: Un telescaun funcționează doar în week-end

Telescaunul din zona Rusu va funcționa doar în zilele de la finalul săptămânii. Este decizia pe care autoritățile de la Petroșani au luat-o, în plin sezon, dar au lăsat alternativa de a urca cu telescaunul vechi. Noul program de funcționare a intrat în vigoare începând cu data de ieri, 4 ianuarie.

Potrivit unui comunicat remis presei, în plin sezon de schi, turiștii vor urca la munte cu telescaunul vechi, iar pe cel nou, TS3, îl pot folosi doar la finalul săptămânii.
În comunicat se arată că Direccția de administrare a Domeniului Public și Privat Petroșani, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Schiabil Parâng, a stabilut că TS3 să meragă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – între orele 10.00 – 16.00
În rest, va funcționa zilnic Telescaunul vechi, după programul 9.00 – 17.00, cu excepția zilelor de joi în care se efectuează revizia tehnică.
Și, pentru că pe perioada în care are loc revizia Telescaunului vechi, accesul in Parâng nu se poate face deloc, adminsitratorii au decis că urcarea și coborârea din munte se va face cu Telescaunul TS -3, care va fi functiona.
Tot autoritățile locale de la Petroșani arată că, peste 11.600 de turiști au ales Stațiunea Parâng ca destinație pentru petrecerea timpului liber sau a vacanței de iarnă, în perioada 24 decembrie 2021- 2 ianuarie 2022.
Diana Mitrache