Panouri fotovoltaice și aerodrom, la Petrila

U nul dintre dealurile din estul Văii Jiului, care aparțin orașului Petrila, va avea un câmp fotovoltaic. Este o idee ce prinde ușor contur, iar investitorii spun că au de gând să construiască în apropiere și un aerodrom. Și lucrurile, așa cum spune primarul din Petrila, par să prindă deja contur.
Pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, pe Dealul Maleii, în Petrila, ar putea să răsară un câmp cu celule fotovoltaice. Deja, mai mulți specialiști au venit și au făcut prospecțiuni, iar primarul a spus că le va da teren. „ Este vorba de amplasamentul de pe dealul Maleii, pe ultima ramură de steril, care, la acest moment, este în proprietatea Societății Naționale de Închideri de Mine Valea Jiului. Dar ei vor să cumpere terenul și au mai cerut de la primărie câteva suprafețe, care sunt apropiate de acest loc, care are peste 20 de hectare. Au nevoie de minim 30 de hectare pentru a construi un parc fotovoltaic”, a spus Vasilică Jurca, primarul orașului Petrila.
Acum se fac încercările necesare, iar, în plus, același investitor, care a venit cu avion privat până la Târgu Jiu se gândește chiar să realizeze acolo un aerodrom. „A mai fost o discuție și vis-a-vis de un aerodrom care să fie construit tot acolo. Au venit să verifice dacă pot să ateri­zeze. Este un lucru pe care eu mi-l doresc mai demult și sunt oameni interesați să construiasca așa ceva. Ei au venit,
au survolat zona, chiar mi-au trimis un mesaj din avion să văd că iau lucrurile în serios”, mai spune primarul din Petrila.
Tot în Petrila, dar în zona Dobraia, a mai existat un plan ce viza realizarea unor turbine eoliene. Terenul aparține unui compose­sorat, dar intenția încă nu a fost abandonată, așa cum a mărturisit primarul din Petrila.
Diana
Mitrache