[ Pandemia de COVID dotează spitalele cu echipamente medicale ]

S pitalul de Urgență din Petroșani a lansat două procedure de achiziție de aparatură medicală. Unul dintre contracte are o valoare de aproape 600.000 de lei, iar cel de-al doilea este estimat la peste 2,3 milioane de lei.

Primul contract, cel în valoare de circa 600.000 de lei prevede achiziția unor echipamente de curățenie și întreținere. Se achiziționează 15 aparate de nebulizare, mai multe frigidere, cărucioare de curățenie, mașini de curățat pardoseală, dar și alte echipamente specifice. Ofertele se depun până în data de 2 decembrie.
Contractul de peste două milioane de lei presupune achiziționarea unui sistem modular de analize biochimie și imunologie, a unui sistem de analize coagulare și a două sisteme de analize hematologice. În acest caz, ofertele se pot depune până în data de 3 decembrie.
”În prezent, spitalul se afla în plin proces de modernizare şi echipare având loc o nouă configurare a spaţiilor şi a diversificării serviciilor oferite, având ca şi dotări aparatura medicală depăşită din punct de vedere tehnic şi moral, insuficienta ca număr, motiv pentru care este imperios necesară achiziţionarea de echipamente medicale astfel încât să se asigure un nivel suficient al dotării cu echipamente medicale, activitatea unităţii medicale să fie serios îmbunătăţită, medicii să aibă la dispoziţie instrumente medicale moderne iar pacienţii să beneficieze de servicii la un înalt nivel calitativ, mai ales ţinând cont de finanţarea obitnuta prin intermediul POR 2014-2020 şi a obligaţiilor contractului de finanţare în baza căruia a fost iniţiată prezenta achiziţie publica”, arată documentul. Ambele contracte sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM.

[ Spitalul de Urgență Petroșani caută directori ]
S pitalul de Urgență Petroșani organizează concurs pentru ocuparea unor posturi de directori.

Astfel, se organizează concurs pentru ocuparea posturilor de director medical; director financiar-contabil; director de îngrijiri.
Pentru directorul medical candidații trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină; sunt confirmați cel puțin ca medic specialist; au minimum 5 ani vechime în specialitatea respectivă.
Pentru directorul financiar-contabil candidații trebuie să fie absolvenți de învățământ universitar de I ungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profil economic; au cel puțin 2 ani vechime în specialitatea studiilor.
În ceea ce privește postul de director de îngrijiri candidații eligibili sunt asistenți medicali generaliști principali; au cel puțin 2 ani vechime ca asistenți medicali generaliști principali; sunt absolvenți de învățământ universitar de lungă sau scurtă durată, cu diplomă de licență/absolvire.
Concursurile se organizează în perioada 8-9 decembrie, iar data limită pentru depunerea dosarelor este 25 noiembrie.
Monika BACIU