Palatul Cultural Minerul din Lupeni va avea parcãri, fântânã artezianã si iluminat nocturn

Reabilitarea Palatului Cultural Minerul si readucerea lui în circuitul cultural, a fost un proiect în care a mai crezut doar primarul Cornel Resmeritã si deputatul de la acea vreme Cristian Resmeritã.

Predat într-o avansatã stare de degradare de catre Exploatarea Minierã Lupeni la Primãria Lupeni, existau numeroase voci care îl îndemnau pe primarul  Cornel Resmeritã sã îl dãrâme pentru a nu afecta imaginea orasului. Inima mare a edilului însã nu a putut renunta la aceastã clãdire încãrcatã de istorie, dar si de culturã, emblematicã pentru municipiul Lupeni, cu o arhitecturã si o acusticã unicã în judet si printre putinele din tarã. Împreunã cu specialistii din Primãria Lupeni si cu sprijinul deputatului Cristian Resmeritã, edilul a obtinut o finantare europenã de aproximativ 7 milioane lei , cu care Palatul Cultural Minerul, o adevãratã bijuterie arhitectonicã a Vãii Jiului si a judetului, a fost reabilitat si readus la gloria de altã datã.

În cele aproape cinci luni de la inaugurare, pe scena Palatului Cultural Minerul au urcat rând pe rând artisti si voci de aur începând cu piese de teatru pentru copii puse în scenã de Teatrul ID Sîrbu din Petrosani, maestrul Dan Puric, Victor Socaciu, Cãtãlin Stepa, Florentin Budea, Dinu Olãrasu, artisti de la Filarmonica din Brasov si Teatrul de Operetã din Budapesta, însã edilii lupeneni mai aveau un of, însufletiti de dorinta celor însetati de culturã Palatul  fost dat în folosintã fãrã a fi terminate si lucrãrile la curtea exterioarã, întrucât Primãria nu a dispus de fondurile necesare amenajãrii acesteia în acelas timp cu finalizarea lucrãrilor la acest impozant edificiu . „Palatul Cultural Minerul din Lupeni este una din cele mai frumoase mosteniri pe care le-am primit de la administratia precedentã. Având în vedere importanta acestui edificiu cultural atât pentru locuitorii municipiului Lupeni, dar si din întreaga Vale  Jiului, deoarece acustica sãlii si arhitectura Palatului îl fac sã fie unic în judet si printre putinele din tarã, am fãcut tot posibilul sã  gãsim resursele necesare pentru amenajarea curtii exterioare din jurul Palatului pentru a nu diminua frumusetea si valoarea acestuia.

În cel mai scurt timp în jurul Palatului vor fi amenajate parcãri pentru masini si autocare, alei, va fi pusã în functiune o fântânã artezianã si vor fi instalati stâlpi de iluminat nocturn moderni”, a declarat primarul Cristian Resmeritã.

În prezent edilii lupeneni au alocat fondurile necesare pentru amenajarea curtii exterioare a Palatului Cultural Minerul din Lupeni si de aproximativ o sãptãmânã zeci de muncitori însotiti de utilaje lucreazã la implementarea proiectului de amenajare a acesteia.

Un comentariu la „Palatul Cultural Minerul din Lupeni va avea parcãri, fântânã artezianã si iluminat nocturn

  • 14 decembrie 2016 la 14:19
    Permalink

    Da, frumos. Dar unde sunt copacii? Si b?ncile?

Comentariile sunt închise.