Orientati spre cetãteni, asa ar trebui sã fie autoritãtile locale. Acest lucru este valabil la Lupeni, acolo unde edilii lucreazã de zor pe mai multe paliere. Fie cã este vorba de modernizarea infrastructurii rutiere, pietonale, culturale sau sportive, toate acestea îi ca tintã pe cetãteni.
“Încercãm sã atingem toate  obiectivele pe care le-am avut la începutul anului. Încercãm sã avem grijã de culturã, de oamenii vârstnici si de lucrurile de care se folosesc oamenii zi de zi. Cel mai important lucru este cã încercãm sã facem în asa fel sã  dezvoltãm municipiul Lupeni”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Spre exemplu, un alt proiect  important al edililor este modernizarea strãzii din Bãrbãteni. Pentru prima datã, aici va fi turnat un strat de asfalt.
“Anul acesta vom asfalta Strada Bãrbãteni pe care asfaltul nu a ajuns niciodatã, avem montate rigole atât pe partea stângã cât si pe partea dreaptã si vom face în asa fel încât luna aceasta sã turnãm covorul asfaltic pentru ca oamenii sã beneficieze de conditii foarte bune. În zona Nivelt se lucreazã la un amfiteatru si îmi doresc ca oamenii sã se bucure de acel loc. Mã bucur cã reusim sã gãsim fondurile necesare pentru aceste lucrãri pentru cã degeaba ne dorim sã facem anumite lucrãri dacã nu avem fonduri. Cel mai important lucru este sã reusim sã accesãm fie fonduri guvernamentale, fie europene pentru cã din bugetul primãriei nu prea putem face mare lucru decât sã întretinem salariatii si lucrurile de zi cu zi. În partea de jos lucrãm la Cinematograf la niste scãri frumoase si în acea zonã vom face parteneriate cu scolile pentru a avea în fiecare weekend spectacole organizate de cãtre copii. Pe drumul principal avem o lucrare foarte amplã, un sens giratoriu, la care se lucreazã de o lunã de zile si am reusit sã turnãm asfalt de la Tesma pânã în zona primãriei. Sensul giratoriu este unul mare care va avea piatrã cubicã si ne dorim sã iasã un lucru bun. Din punct de vedere  edilitar tãiem iarba în Cartierul Viitorului si cu acest cartier pot spune cã am terminat de tãiat iarba în tot orasul. Facem în asa fel încât sã pãstrãm orasul curat”, mai spune  primarul.
Nu doar de vii au grijã autoritãtile locale de la Lupeni, ci si de cei care au trecut în nefiintã. 420.000 de lei alocã autoritãtile locale din Lupeni pentru aceastã investitie. Edilii au scos la  licitatie proiectarea si executia  obiectivului de investitii ”Capelã, gard, locuri de veci-Cimitirul Bãrbãteni- reabilitare si modenizare”. O societate din municipiul Lupeni se va ocupa de realizarea lucrãrilor.
“În acest moment avem foarte multe lucrãri, se lucreazã în cea mai mare parte a orasului si acest lucru îl facem de trei ani de zile aproape în continu. În acest moment lucrãm la Capelã din Bãrbãteni pentru a face în asa fel încât coditiile sã fie mai bune, sã avem un gard mai bun, sã avem aleile asfaltate si curate”,  a mai spus sursa citatã.  Sunt doar câteva din lucrãrile care au loc, în momentul de fatã, în municipiul Lupeni.
Cosmin BACIU