Organizatorii concursului de longboard au venit la Vulcan

În iulie, sute de iubitori ai sportului cu longboard-ul, un fel de placã mai lungã ca dimensiuni, cu care temerarii coboarã în vitezã, sunt în Vulcan.
Acesta va deveni polul principal al sportului, iar concursul international va aduna sute de împãtimiti pe cel mai bun traseu din lume, asa cum au spus si la editiile trecute. Organizatorii au venit deja aici si au si cerut câte ceva celor de la Vulcan, pentru cã e nevoie de câteva dotãri.
„Ambasadorii lor au fost sã discute cu noi despre Cupa Mondialã în Pasul Vîlcan si spun cã avem aici una dintre cele mai bune piste din lume. Au venit acum 3 zile aici si au cerut sã îi sprijinim pentru aceastã cupã. Ne-au cerut spatiu pentru antrenamente, sã le facem loc de campare la statia telegondolei, sã aibã loc pentru a se  antrena, dar si sã le asfaltãm pe câteva portiuni, sã le tãiem crengile de pe drum, pentru vizibilitate la curbe si sã sã curãtãm canalele si noi sã le transportãm balotii de paie spre zonele ce au nevoie de protectie, mai ales în curbe”, a spus Gheorghe Ile, primarul  municipiului Vulcan.
Organizarea este pe ultima sutã de metri, iar cel mai important lucru va fi cazarea lor. În afara cabanelor din zona Pasul Vâlcan, acestia se vor caza în toatã Valea Jiului, iar deja se fac rezervãri. La Vulcan, însã, primarul pune câteva locatii la dispozitie.  „Avem blocul tip cãmin aici în Vulcan, cu 60 de locuri de cazare, la hotelul din Iscroni si în Vulcan am mai avea douã locatii gen motel ”, a  precizat primarul Gheorghe Ile.
Campionatului Mondial de longboard, care a atras în zonã sute de împãtimiti ai acestui sport din întreaga lume, a avut loc anul trecut în luna iulie. Peste 120 de tineri pasionati de adrenalinã din 20 de tãri au fost la Vulcan si au spus, la final, cã acesta este cel mai bun traseu. Asta, dupã ce acest sport, la nivel mondial, se practicã de 6 decenii si a pornit din Arizona, însã, acum vorbesc despre Pasul Vâlcan ca despre un adevãrat rai al celor ce iubesc adrenalina ce ti-o dã coborârea în vitezã, pe un traseu cu o înclinare de 25 de grade.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Organizatorii concursului de longboard au venit la Vulcan

 • 19 mai 2019 la 19:26
  Permalink

  Da , sa vedem odata dezvoltata Statiunea Pasul Vulcan !

 • 19 mai 2019 la 20:21
  Permalink

  Ma incultule,nu exista Pasul Vulcan!Este vorba despre Pasul Valcan!Spune cat ai dat spaga ca sa treci clasa,in scoala generala!

 • 20 mai 2019 la 06:48
  Permalink

  De ce sau de cand Pasul Valcan este statiune ? Faptul ca are telegondola nu o ridica la rangul de statiune asa cum nici blocul meu care are lift nu este hotel….hai, pardon ! Putem vorbi in schimb de frumusetea locului , de partea istorica a locului sau orice altceva dar in niciun caz de „statiune „. Cateva cabanute de familie si 28 de centimetri de partie pot fi cel mult un loc de petrecere a timpului liber….

 • 20 mai 2019 la 10:54
  Permalink

  nu-l enerva ca incepe cu investitiile la mina vulcan si livezeni cu drumul de la groapa seaca etc etc

Comentariile sunt închise.