Organizația Mondială a Turismului caută cele mai bune sate pentru practicarea turismului. Organizația Mondială a Turismului a lansat concursul Best Tourism Villages, prin care se recunosc satele care sunt un exemplu remarcabil de destinație turistică rurală.

”Satele care nu întrunesc pe deplin criteriile pentru a fi desemnate ca Best Tourism Villages, pot fi incluse in Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT. Până în 15 iunie puteți transmite candidaturile către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului”, arată ADRVEST.
Obiectivul concursului este reducerea inegalităților regionale în ceea ce privește veniturile și dezvoltarea; lupta împotriva depopulării rural; progresul egalității de gen și al emancipării femeilor și tinerilor; îmbunătățirea educației și a dezvoltării competențelor.
Totodat[, Organizația Mondială a Turismului are în vedere transformarea turismului într-unul dintre motoarele dezvoltării rurale și bunăstării comunității.
Criteria de participare
Densitatea scăzută a populației și un maxim de 15.000 de locuitori, să fie situat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale, cum ar fi agricultura, silvicultura, creșterea animalelor sau pescuitul, să împărtășească valorile comunității și stilul de viață.
Monika BACIU