OFICIAL. Discriminare la angajãrile de la CEH

Curtea Supremã a respins recursul formulat de Complexul Energetic Hunedoara împotriva Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii.  Anul 2013 a fost caracterizat la nivelul Societãtii Nationale a Huilei de angajãri.  Dupã zeci de ani, la minele din Valea Jiului au avut loc angajãri, dar si acestea au debutat cu stângul. Criteriile au fost stabilite de conducerea societãtii, iar unele dintre acestea au intrat în vizorul Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii. Complexul Energetic Hunedoara a primit o amendã de la CNCD drept pentru care au apelat la instantã.

3000 de lei va trebui sã plãteascã Complexul Energetic Hunedoara ca amendã contraventionalã pentru nerespectarea anumitor conditii. Astfel, pentru angajãrile din luna mai de la Mina Lupeni, CEH a stabilit mai multe conditii, iar CNCD a a dispus – prin Nota de autosesizare nr. 3682/29.05.2013 – începerea din oficiu a unei analize de discriminare pe criterii de vârstã, domiciliu si tinutã. Cei de la Complexul Energetic Hunedoara au pierdut procesul de la Curtea de Apel Alba Iulia. Acestia au fãcut recurs, iar Înalta Curte de Casatie si Justitie le-a respins actiunea.

“Respinge recursul declarat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. prin Sucursala Divizia Minierã, prin administrator judiciar Casa de Insolventã GMC SPRL Craiova împotriva Sentintei nr.147 din 6 iunie 2014 a Curtii de Apel Alba Iulia – Sectia contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitivã”, se aratã în solutia Curtii Supreme. Regulamentul de concurs impunea o notã finalã minimã de promovare a concursului de angajare – 6, la obtinerea cãreia contribuia, în proportie de 50%, si proba de analizã a dosarului bazatã pe notele obtinute în raport cu criteriile domiciliului si vârstei. Acest lucru contravene cu regulile de combatere a discriminãrii. În privinta criteriului „vârstã”, regulamentul prevedea o pondere de 30% din nota finalã, punctajul însã fiind acordat diferentiat în functie de categoria de vârstã a participantului, astfel: 18 – 22 de ani – 10 puncte; 22 – 24 de ani – 15 puncte; 24 – 26 de ani – 20 de puncte; 26 – 28 de ani – 15 puncte; 28 – 30 de ani – 10 puncte; peste 30 de ani – 1 punct.

Monika BACIU

Un comentariu la „OFICIAL. Discriminare la angajãrile de la CEH

  • 26 octombrie 2016 la 21:53
    Permalink

    cati bani a luat zamfir si petrescu ,asta nu se pune?

Comentariile sunt închise.