Obiceiuri sãnãtoase si vicii bolnãvicioase

Ce mâncãm, ce bem si cât de nocive sunt obiceiurile noastre, este o temã ce va fi dezbãtutã în 21 noiembrie la Petrosani de cãtre membrii comunitãtii locale. Au fost invitati tineri si nu va fi ocolit nici subiectul sensibil legat de consumul de droguri sau tigãri si alcool.

Tinerii liceeni si nu numai ei sunt invitati la Forumul Pro Urbis din Petrosani sã vorbeascã despre alimentatia sãnãtoasã si viciile noii generatii. Actiunea face parte din seria manifestãrilor dedicate locuitorilor din Petrosani si vizeazã, în principal, tinerii. „Este o dezbatere care se adreseazã, în primul rând celor tineri. Scopul dezbaterii este ca tinerii sã aleagã un mod de viatã sãnãtos”, a declarat Nicu Tascã, purtãtor de cuvânt al Primãriei Petrosani.

Nici cei mici nu sunt lãsati deoparte, iar despre obiceiurile lor vor vorbi educatorii, care au si creat o carte special pentru acest segment de viatã.

„Urmãrim o dezbatere pe teme de sãnãtate. Noi vom fi prezenti acolo ca sã îi  ascultãm pe tinerii liceeni sã ne vorbeascã despre problemele lor, dar vom veni si cu problemele de copii mici. Lucrãm acum intens pentru publicarea cãrtii proiectului, iar noi mergem acolo sã purtãm discutii despre alimentatia sãnãtoasã pentru cã, prin proiectul grãdinitei noastre, pe care

l-am lansat tot în Pro Urbis, urmãrim în principal acest scop. Aici dorim sã îi aducem pe pãrinti mai aproape de problemele copiilor, dar mai ales de problemele de alimentatie. Am organizat tot felul de activitãti, pe care le vom desfãsura în perioada de pânã la vacanta de iarnã”, a declarat si Lucia Muntean, membru Pro Urbis Petrosani.

Membrii Pro Urbis au lansat o dezbatere pe teme de alimentatie, tocmai pentru cã suntem în postul Crãciunului. Cei care au ceva de spus sunt invitati miercuri la ora 12,00 în sala de marmurã a Primãriei din Petrosani. (Diana Mitrache)