La ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, județul Hunedoara a prezentat o ofertă de nerefuzat.

Prin intermediul materialelor promoționale și de promovare turistică expuse la stand și oferite gratuit vizitatorilor, județul Hunedoara a oferit tot ce are mai de preț, iar oamenii au poposit curioși la standul Hunedoarei, atrași de prezentarea de excepție a acestui ținut de poveste.
Istoria județului Hunedoara este extrem de importantă, iar cei care o cunosc sau sunt interesați de ea, au putut admira în spațiul special amenajat replici ale celor mai prețioase comori dacice – brățările descoperite la Sarmizegetusa Regia și replici ale kosonilor, iar specialiștii DGAMPT Hunedoara au oferit informații despre acestea. De mare folos a fost și aplicația „Discover Hunedoara” care a fost descărcată de mulți dintre cei interesați de județ și care reprezintă instrumentul ideal pentru a afla informații despre destinațiile de vacanță din Hunedoara, posibilitățile de petrecere a timpului liber și detalii despre atracțiile turistice. Mai mult, aplicația informatică „Exploring Dacia” oferă celor care ajung în cetatea dacică Sarmizegetusa Regia posibilitatea de a vedea cum arătau unele piese antice.
Vizitatorii au fost interesați și de viața și activitatea lui Avram Iancu. De altfel, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat, în ziua deschiderii târgului, Ruta Cultural Turistică Națională „Avram Iancu – drumurile emancipării transilvănene”, care străbate județele Cluj, Alba, Mureș, Hunedoara și Sibiu, pentru a celebra „Anul Avram Iancu”. Obiectivele cuprinse evidențiază momente importante din viața conducătorului revoluției române din Transilvania, de la 1848-1849, supranumit „Crăișorul Munților” și care își doarme somnul de veci în județul Hunedoara, în cimitirul de la Țebea.
Prezența Hunedoarei la TTR 2024 a fost o oportunitate extraordinară de promovare a județului ca destinație turistică și o excelentă ocazie de a prezenta cele mai valoroase și semnificative frumuseți hunedorene.
Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică și Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara au realizat și de această dată o imagine exemplară pentru județul Hunedoara, iar vizitatorii și-au arată interesul pentru oferta prezentată.
În deschiderea evenimentului, standul Hunedoarei a fost animat și de reprezentațiile artistice atât de apreciate ale Ansamblului Folcloric Profesionist Drăgan Muntean, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Vizitatorii s-au declarat fascinați de bogăția culturală și de unicitatea costumelor și a tradițiilor hunedorene.